26 / 04 / 2024

Metehan Kavuk: İzmir Bayraklı Tower satışları beklentinin üstünde!

Metehan Kavuk: İzmir Bayraklı Tower satışları beklentinin üstünde!

Kavuklar Gayrimenkul Geliştirme Grubu Başkanı Metehan Kavuk, Posta Ege'ye özel açıklamada bulundu. Kavuk, tüm sektörlerde çalışmalarının hızla sürdüğünü söyledi, "600'ü beyaz yakalı, bin 400 çalışanımız var'' dedi.



Son yıllarda simge yapılar kazandıran Kavuklar Grubu, 2013'ün ardından 2014'e de hızlı girdi. Yaptıkları ve yapacakları projelerin İzmir'i uçuracağını kaydeden Kavuklar Gayrimenkul Geliştirme Grubu Başkanı Metehan Kavuk, şirketin devam eden ve yapılması planlanan projelerini anlattı, konut almayı planlayanlara önerilerde bulundu. 


Sorularımıza içtenlikle yanıt veren Kavuk,  İzmir  iş dünyasının gelecekte çok daha hızlanarak iyi bir ivme yakalayacağına inanıyor. 

İzmir'in en tanınmış şlrketlerlndenslniz, kaç kişi istihdam ediliyor? 

Grubumuzda şu anda bin 400 kişi çalışıyor. 

Taşeronlarla beraber rakam iki bin 50ü'lere üç binlere dayanıyor. 

Yani üç bin kişiye istihdam sağlıyorsunuz. 

Tabii, üç bin kişilik istihdam ordumuz var. Bunun GOO'ü beyaz yakalı. Yani çok ağır bir beyaz yaka kadromuz bulunuyor. 

Üç yılda fark arttı İzmir iş dünyasına bakış açınız nedir? 

İzmir doğruyu istiyor. Sektörümüz kolay bir sektör değil, hızımız da yeterli değil. İzmir iş dünyasının gelecekte çok daha hızlanarak iyi bir ivme yakalayacağına inancım sonsuz. 

Tamamen parasal imkanlara dayalı bir sistem. 2011 ele bin 600, bin 700 dolara sattığımız yerler, bugün iki bin 500, uç: bin dolar. Bu yerleri alanlar da İzmirliler. Kendi ekonomisine hitap eden bir şehir burası. 

Bayraklı Tower/dan istediğiniz sonucu alabildiniz mi? 

Beklentimizin üstüne çıktık. Binayı bitirmeden yüzde 100'ünü sattık. 

Türkiye'nin en büyük firmalarından 48'ini barındırıyoruz. 

Ayrıca dünyanın en büyük firmalarından biri dc Bayraklı Tovver'da. İçinde kafesinden restoranına, litness salonlarından SPA'sına A'dan Z'ye birçok donatı bulunuyor. Yaşayan bir bina hissiyatını ortaya koyduk. Bunlar onur verici bir durum. Şu anda ofis talebine yanıt veremiyoruz, ihtiyacı karşılayamıyoruz. 

Ürettiğimiz her alanda aynı akımı görüyoruz. 

Sattık işimiz bitti demiyoruz. 

Biz oranın eğlencesinden, yönetiminden, kiralanmasına her işine koşturuyoruz. Başarı süreç işidir ve her zaman görecelidir. Eskiden binaların ömürleri 10-50 yıl olarak varsayılıyordu. Bugün 100 yılın üstünde ömürlü binayla, 10-20 yıl sonra yapılan binayla rekabet edebiliyorsanız, başarı bu işte. 

Kentsel dönüşümle ilgili ne söylemek istersiniz? 

Kentsel dönüşüm oldu, bina dönüşümü. Bakın burada birçok bina var. Zaten içinde yaşayan yok ama bunların hepsini kentsel dönüşüm kapsamına sokmak için elinden gelen her şeyi yapıyor herkes. İzmir'in 300 binin üzerinde kentsel dönüşüme hazır konut stoğıı var. Allah korusun en ufak bir depremde büyük problemlerle karşı karşıya kalabiliriz. 

Hızlı çalışmamız lazım. Yerel yönetimler, gayrimenkul geliştirenlerle kol kola çalışmalı. 

Kafayı kaldırıp baktığımızda her yer kentsel dönüşüm. 

Heyecanı yüksek başkan Planlama durumuyla ilgili neler düşünüyorsunuz? 

Dönüşümle İzmir'i yeniden planlama şansımız var. Bu şans elimizdeyken altyapımızı, ulaşım master planımızı, bölge park planımızı her şeyi tekrar gözden geçirelim. 

Manhattan ve trafik sorununa nasıl yaklaşıyorsunuz? 

2008'den 2011 'e kadar ne t yapacağımızı araştırdık. Biz çalışmamızı sürdürürken, ulaşım master planımız yok dediler. Varolanı yollayalım dediler aldık. Tüm izmir'in yeniden ulaşım ve altyapı planı yapılıyor. En acil ihtiyacı olan ilçelerden birisi Bayraklı. Burada ulaşım ve altyapı yeniden dizayn edilmeli. Belediyemiz bu konuyla ilgili bir şeyler yapmaya istekli. 

Hasan Karabağ, heyecanı yüksek bir başkan. 

Büyük bir yatırım Hızlı tren yeraltına alınır mı? 

Ben seviyorum görüntüsünü. Beyoğlu'ııda tramvayın görüntüsünü seviyor gibi. Çok rahatsız etmiyor. Çünkü insanlar gezerek her tarafı görüyor. Ben bunu, nostaljiliğini seviyorum. İzmir'de yeraltında gitmek zor ış. Matematiksel olarak büyük bir yatırım. Sonuçta gidebileceğimiz yere gidiyoruz. Ulaşım da ucuz. 

İniyoruz, biniyoruz ödeme yapmıyoruz. 

Otogardaki AVM projesi ne aşamada? 

İki, üç ay içinde kaba inşaatı bitecek. AVM bölümünün yüzde HO'i tamam. 201 5'te kısmet olursa hizmete girecek. 2013 Mayıs ayında satışa çıkmıştık. 

629 daireden sadece 35'i kalmıştı. Özel kampanya yapalım, İzmir'e teşekkür edelim derken, gördük ki daire satışı artmış. Sonunda gerek kalmadı tabii. Çevre yolu ağzında olmamız, arlı değer getirdi. Bayraklıda I olkart olmasaydı, bizim pazar oluşturma imkanımız bu kadar yüksek olmazdı. Şu anda iş merkezlerinin ağırlıklı olduğu Çankaya ve Basmane'nin zamanla konutla dolacağı inancı içindeyim. 

Hmmm Hedef 200 bin metrekarelik biiyük bir alan Peki, projenin yeri belli mi? 

İzmir'de 10 yıl içinde dört lokasyoıı belirledik. İzmir'i C gibi görürsek, C'nin göbeği Bornova. Bu güzel ilçede yavaş yavaş yayılıyoruz. Point zincirini devam ettirme niyetindeyiz, Prenıium Outlet olarak. Şu an bir lokasyonu bitirdik sayılır. Sonuçlanmasını tekliyoruz. Diğer bir lokasyonla görüşme sürüyor. Niyetimiz, 250 bin metrekare üzerinde kiralanabilir alanı İzmir'e kazandırmak. Forum Bornova ve Agora, 90 bin metrekare kiralanabilir alana sahip. Biz Point Bornova'yla .55 bin 60 binlere yaklaşan bir yeri kazandırıyoruz zaten. Hedef 200 binleri kazandırmak. 

Bunun için de çalışıyoruz. Bomba gibi anında patlayabilir. 

Çok heyecanlıyız. 

Sizce İzmir nasıl bir kent, biraz açıklar mısınız? 

Her zaman söylüyorum, izmir, eşi benzeri olmayan muhteşem bir kent. 

Bizim acil olarak uluslararası piyasadaki tüm dikkatleri çekmemiz lazım. 

2011'de Chicago Times'da en hızlı gelişen kentler arasında dördüncü olmuştuk. 

İzmir'in bunu iyi anlatıyor olması lazım. 

Konuşmamız lazım. 

Posta Ege


Geri Dön