18 / 04 / 2024

Meteoroloji uzmanından son dakika hava durumu açıklaması!

Meteoroloji uzmanından son dakika hava durumu açıklaması!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, yeni haftada sıcaklıkların mevsim normallerine döneceğini söyledi. 



Hafta sonu için ise yurt genelinde gündüz saatlerinde sıcaklıkların hissedilir derecede artacağı tahmininde bulunan Çelik, deprem bölgesinin hava tahminleri için de bilgi verdi. Bölgede çarşamba günü akşam saatlerinde yağışların bıraktıktan sonra perşembe ve cuma günleri için bir yağış beklentisi olmadığını belirten Çelik, hava durumunun parçalı çok bulutlu olacağını ancak soğuk havanın perşembe ve cuma günleri de etkili olacağını belirtti. Malatya merkezde gece sıcaklıklarının sıfırın altında 2-3 derecelere kadar düşeceğini ve Kahramanmaraş ile Malatya'nın yüksek kesimlerinde de perşembe ve cuma günü sabah saatlerinde sıfırın altında sıcaklıklar beklediklerini ifade etti.

Çelik, Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı havanın mart ayı sıcaklıklarını ülke genelinde ortalamanın altına düşürdüğünü ve kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi hariç, yağışların büyük bölümünün kar yağışı şeklinde gerçekleştiğini sözlerine ekledi.

Meteoroloji uzmanından son dakika hava durumu açıklaması!

GELECEK HAFTA!

Hava durumu uzmanı Çelik, gelecek haftanın başından itibaren kuzey bölgelerinde aralıklarla yağış beklendiğini, ancak deprem bölgesinde herhangi bir yağış beklenmediğini açıkladı. Yeni haftayla birlikte sıcaklıkların mevsim normallerinde seyredeceğini belirten Çelik, İstanbul ve Ankara'da hafta sonu yağış geçişleri yaşandığını da vurguladı. Üç büyük şehirde sıcaklıkların yarı yarıya yükseleceğine dair beklentilerinin olduğunu belirten Çelik, perşembe ve cuma günleri için de ayrıntılı bilgi verdi. İstanbul'da yağış beklentisinin olmadığını, ancak Ankara'da perşembe günü öğle saatlerinde kar yağışı geçişinin beklendiğini ifade etti.

D-100 kara yolu İstanbul istikametinde ulaşım sağlanamıyor!
Adanalı depremzedeler için ilk aşamada 2 bin 200 konut geliyor!
O bankalarda son dakika rüzgarı esti! Bayrama özel faizsiz kredi imkanı! Sakın kaçırmayın 5 banka duyurdu!

Geri Dön