26 / 04 / 2024

Metro, Eskişehir’de yılın son mağazasının açılışını yaptı!

Metro, Eskişehir’de yılın son mağazasının açılışını yaptı!

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Bayrampaşa ve Diyarbakır’da mağaza açan Metro, Eskişehir’de yaptığı son açılışla toplam mağaza sayısını 27’ye çıkardı




Geçtiğimiz günlerde İstanbul Bayrampaşa ve Diyarbakır’da mağaza açan Metro, Eskişehir’de yaptığı son açılışla toplam mağaza sayısını 27’ye çıkardı.


Dünyadaki tüm yatırım süreçlerinin olumsuz etkilendiği bir dönemde Metro, yatırımlarına ara vermedi, 27. mağazasını Eskişehir’de açtı. 14 milyon Euro yatırım değeri olan Metro Eskişehir mağazası, 200 kişiye iş imkanı sağlıyor. 6.850m2 satış alanına sahip olan mağazada 40.000’den fazla ürün yer alıyor. Metro müşterilerinin hem profesyonel hem de şahsi ihtiyaçları için çözümler sunuyor.


Türkiye’nin en değerli eğitim ve bilim şehirlerinden Eskişehir’de açılan Metro mağazası, Eskişehir ile Bursa, Kütahya gibi çevre illeri kapsayan bölgede hizmet veren profesyonellere farklı çözüm alternatifleri sunuyor. 


Metro Esnafa “Patron Sizsiniz” Diyor

Metro, Türkiye genelinde yürüttüğü esnafa destek projelerini Eskişehir’de de uyguluyor. Bu projelerden biri olan 'Patron Sizsiniz' projesi ile Metro, bakkalların kendi işlerinin patronu olmalarına destek oluyor. Proje kapsamında, esnafın ekipmanların sahibi olması sağlanarak, ürün teşhir-tanziminde zorlayıcı yaptırımlar yerine istedikleri ürünü istedikleri yerde, diledikleri gibi sergilemelerine ve satmalarına imkân sağlanıyor. Metro bakkallara,  uygun ödeme seçenekleri ile tüm gıda/gıda dışı ürün, ekipman, tanzim- teşhir desteği gibi tüm ihtiyaçları olan kalemleri tek çatı altında sunuyor.


Metro proje kapsamında bakkalların ihtiyaç duyduğu tüm ekipmanları anahtar teslimi ve kredi desteğiyle sunduğu gibi, bakkallara günümüz ticaret anlayışına paralel, en çok dikkat edilmesi gerekilen; doğru ürün çeşitliliği, satış destek aktiviteleri, stok-sipariş yönetimi ve yerleşim planı gibi önemli konularda ücretsiz profesyonel destek veriyor.


Metro Eskişehirli Üreticilerle İşbirliği Yapıyor

Metro her açıldığı şehirde olduğu gibi, Eskişehir’de de yerel üreticilere destek veriyor. Bu kapsamda Eskişehir yerel ürün ve markalarının Metro reyonlarında satılması için üreticilerle işbirliği yapılıyor. Metro Eskişehir mağazası bugün 10 Eskişehirli üreticinin ürününü raflarına taşıdı. Yeni işbirlikleri için satınalma görüşmeleri devam ediyor.



Kubilay Özerkan: “Metro Dünyasının Takip Ettiği Pilot Proje Eskişehir’de.”


Eskişehir mağazasının açılış töreninde konuşan Metro Toptancı Market Türkiye Genel Müdürü Kubilay Özerkan, “Eskişehir mağazasının sahip olduğu özelliklerden bir diğeri de önemli pilot projelerden birine evsahipliği yapıyor olması. Dünya çapında sadece İstanbul Merter ve İspanya'nın Bilbao kenti Metro mağazasında uygulanan mağazacılık modeli Eskişehir’de uygulanıyor. İlk defa 2011 yılı başı itibariyle İstanbul Merter mağazasında yapılan Mimar Sinan projesinin Türkiye’deki ikinci uygulaması Eskişehir’de. Burada amacımız müşterilerimize daha kaliteli hizmet sunmak. Diğer mağaza formatlarından farklı olarak uzman bir mağaza içi ekip mağazadaki tüm müşterilere gerekli asistanlık ve destek hizmetini sunuyor. Buna ek olarak müşteri tanıma sistemi, mağaza içinde müşteri çağrı/asistanlık hizmetleri bu yeni uygulamalara birer örnek olarak sayılabilir.”


Geri Dön