24 / 04 / 2024

Metrobüs metroya dönüşüyor!

Metrobüs metroya dönüşüyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 2014 Yılı Bütçesi’ni sunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Artık Metrobüs’ün metroya dönüşmesi gerekiyor, metrobüs hattımızın altından metro hattı gidecek şekilde düzenleme yapıyoruz" dedi...




“Tüm meclis üyelerinin gururla ifade edebilecekleri bir iş olan entegre bir ulaşım sistemi kurduk” diyen Başkan Topbaş, bu sayede tüm ulaşım istemlerinin birbirine bağladıklarını söyledi.


Toplu taşımada tek bilet sistemine geçtiklerini ve Metrobüs hattını 50 Km’ye çıkardıkları bilgisini veren Başkan Topbaş konuşmasına şöyle devam etti: “Evet Metrobüs’le alakalı yoğunluk yönünde eleştiriler var. Evet kabul ediyoruz. Artık Metrobüs’ün metroya dönüşmesi gerekiyor. Bu Metrobüs hattımızın altından metro hattı gidecek şekilde düzenle yaptığımızı ifade etmek istiyorum. Metrobüs’le Beylikdüzü-Söğütlüçeşme arasını 83 dakikaya indirdik. Eskiden birkaç saatte ancak gidebilirdi.  Raylı sistem ağını yaklaşık 3 kat geliştirdik. 44 kilometrelik hattı 114 kilometreye çıkardık.”


Başkan Topbaş Raylı Sistem Video’su hazırladıklarında bir takım eleştiriler aldıklarını hatırlatarak şu açıklamayı yaptı: “Bizler o tanıtım videosunda raylı sistemler derken biz tüm ray üzerinde olan ulaşım sistemlerini kastettik. İstanbul’da devraldığımız 45 km raylı sistemde sadece 8 km. metro pşmasına rağmen biz 45 km olarak kabul ettik. Yani İstanbul’daki tüm raylı sistemi biz metro olarak kabul ettik.”


Sözümüzün eriyiz

Yerin altında 24 saat esaslı çalışıp alın teri döken çalışanlarımız var diyen Başkan Topbaş, “Bu çalışanlarımız bizim geleceğimizi hazırlıyor. Onlar bir tarih yazıyor. Göreve geldiğimiz de 400 bin civarı insanımız raylı sistem kullanırken yıl sonuna geldiğimizde bu sayı 2 milyonlara ulaşacak. Bu sayı 2016 yılında 7 milyon olacak. 2019’da ise 11 milyon olacak. Vatandaşa ne dediysek alnımızın akıyla karşılarına çıktık. Çünkü dediğimiz sözü yerde bırakmadık.” diye konuştu. 


İBB


Geri Dön