19 / 04 / 2024

Mevlana Ulus Kentsel Dönüşüm Projesi’nde sona gelindi!

Mevlana Ulus Kentsel Dönüşüm Projesi’nde sona gelindi!

Yıldırım Belediyesi’nin Mevlana Ulus Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında inşa ettiği Hümahatun Evleri’ndeki 130 konut 10 Temmuz’da hak sahiplerine teslim edilecek.



Bursa Yıldırım Belediyesi tarafından hayata geçirilen Mevlana Ulus Kentsel Dönüşüm Projesi'nde sona yaklaşıldı.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Mevlana Ulus Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilen Hümahatun Evleri'ndeki 130 konut hak sahiplerine 10 Temmuz'da düzenlenecek tören ile teslim edilecek.

Yıldırım Belediyesi, inşası tamamlanan Mevlana-Ulus mahalleleri kentsel dönüşüm projesi doğrultusunda, imar planında belirtilen yol ve park alanları düzenlemelerine hız kesmeden devam ediyor. Çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanmasıyla konutlar yeni sahiplerini bulacak. 

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Belediyemiz tarafından Mevlana ve Ulus mahallelerimizde inşa edilen Hümahatun Evleri’ni hak sahiplerine teslim ederek, güvenli ve modern bir yaşamın kapılarını kendilerine açıyoruz. İmar planı bulunmayan ve yapı güvenliği olmayan konutlar yerine vatandaşlarımız yüksek standartları ve tapusu bulunan evlerde yaşayacak. İmar planında belirtilen yol ve park alanları düzenleme çalışmasının kısa süre içerisinde tamamlanmasının ardından gerçekleştireceğimiz anahtar ve tapu teslim töreniyle, 130 hak sahibimiz yeni evlerinde, yeni bir yaşama adım atacak” ifadelerini kullandı.

Yıldırım’da önceliklerinin şuyulandırma problemini ortadan kaldırmak ve kaçak yapılaşma ile kararlı bir mücadele içinde olduklarını söyleyen Başkan Yılmaz, “Yıldırım, şuyulandırma, tapulandırma problemlerinin yoğun olduğu, plansız bölgelerin yer aldığı, ciddi anlamda mülkiyet sorununun yaşandığı bir şehir. Bunları çözüme kavuşturmadan sağlıklı adım atmak mümkün değil. Bizim öncelikli hedefimizden ilki bu dönem bu mülkiyet problemlerini çözmek olacak. Bununla beraber ruhsatsız ve imara aykırı yapılan yapılarla mücadele konusunda da kararlı bir yol izleyeceğiz. Özellikle İmar Barışı’nın hayata geçtiği tarihten sonra yapılan yapıların da ilçemizin gelişimine engel olmasına izin vermeyeceğiz” dedi.


Geri Dön