19 / 04 / 2024

Mevlüt Çavuşoğlu: Antalya Türkiye’nin kongre merkezi olacak!

Mevlüt Çavuşoğlu: Antalya Türkiye’nin kongre merkezi olacak!

Dışişleri ve Avrupa Birliği Bakanlıkları ’nın Antalya temsilcilikleri, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve AB Bakanı Volkan Bozkır ’ın katıldığı törenle hizmete girdi.



Temsilciliklerin açılışında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, EXPO 2016 Antalya’nın önemine vurgu yaptı. İstanbul, Edirne ve İzmir’den sonra Dışişleri Bakanlığı temsilciliğinin Antalya’da açıldığını belirten Bakan Çavuşoğlu, “Antalya önümüzdeki süreçte çok önemli organizasyonlara ev sahipliği yapacak. NATO Dışişleri Bakanları toplantısı, G20 zirvesi ve G20 ülkelerinin ilgili bakanlıkları ile toplantılar 2015 yılı içerisinde Antalya’da olacak” dedi.


Dünya Botanik Expo’sunun da birçok ülkenin katılımı ile 2016 yılında Antalya’da yapılacağını dile getiren Bakan Çavuşoğlu, şunları söyledi: “Antalya Türkiye’nin kongre merkezi olacak. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız, ilgili Bakan arkadaşlarımız gittiğimiz her yerde EXPO’nun ülkemiz ve Antalyamız için önemine vurgu yapmaktadır. Birçok önemli ülke EXPO 2016 Antalya’ya katılacaklarını belirttiler. EXPO 2016 Antalya sadece 6 ay açık kalacak bir organizasyon değil. Uzun yıllar korunacak bir bahçe olacak.”


TOKİ Haber


Geri Dön