20 / 04 / 2024

Mevlüt ​Çavuşoğlu Antalya'daki projeleri anlattı!

Mevlüt ​Çavuşoğlu Antalya'daki projeleri anlattı!

Antalya'da temaslarını sürdüren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt ​Çavuşoğlu, Lara bölgesinde bir restoranda düzenlenen programda, Muratpaşa ilçesinde faaliyet gösteren esnafla bir araya geldi.



Antalya'da temaslarını sürdüren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt ​Çavuşoğlu, Lara bölgesinde bir restoranda düzenlenen programda, Muratpaşa ilçesinde faaliyet gösteren esnafla bir araya geldi.


Burada bir konuşma yapan Çavuşoğlu, G20 Liderler Zirvesi'ne hazırlandıklarını ve bunun için kentin her tarafının inşaat halinde olduğunu belirtti.


Uluslararası organizasyonları Antalya'ya getirmek için çalıştıklarını anlatan Çavuşoğlu, yaptıkları limanlarla kruvaziyer turistin gelmesiyle bunun doğrudan esnafa yansıdığını kaydetti.


Çavuşoğlu, Antalya'daki derslik sayısının yüzde 86'sını son 13 senede yaptıklarını vurgulayarak, şu anda beş üniversite bulunan kentte on üniversite kurmayı amaçladıklarını, Antalya'nın tarihi ve kültürel güzelliklerinin yanı sıra tarihi eserlerinin de önemli olduğunu, her türlü araştırma ve geliştirmenin yapılacağı teknoloji şehri kuracaklarını bildirdi.


Mevlüt Çavuşoğlu, şu ana kadar açıkladıkları projelerin hiçbirini oy almak için ortaya koymadıklarını, bazı projelerin üzerinde üç senedir çalıştıklarını anlattı.


Antalya'nın hedeflerine ulaşabilmesi için kolay ulaşılabilir olması gerektiğine dikkati çeken Çavuşoğlu, "Onun için üçüncü havalimanını yapıyoruz, yollar açıyoruz. Eskisi gibi tüneller 30 yıl sürmüyor, daha kısa sürede bitiriyoruz" dedi.


"İstikrar her şeyden önemli"


Çavuşoğlu, sonuna kadar, silahlar betona gömülene kadar ve terör örgütü üyelerinin ülkeyi terk edinceye kadar durmadan mücadelelerini sürdüreceklerini bildirdi. 


 Karşılarına çıkan her türlü belayla mücadele edeceklerini anlatan Çavuşoğlu, "Her türlü belayla da her türlü musibetle her türlü güçle ister içeriden, ister dışarıdan adı ne olursa olsun mücadele ederiz, edecek gücümüz de var. İmkanlarımız, inancımız da var yeter ki birlik, beraberlik içerisinde olalım yeter ki Türkiye'de istikrar, güven olsun" dedi.


 İstikrarın her şeyden önemli olduğuna dikkati çeken Çavuşoğlu, "İstikrarı olan ülkeler diğer ülkelere göre on adım önde gidiyor, her bakımdan. O nedenle istikrarımız önemli. 1 Kasım seçimleri de Türkiye'nin istikrarı için önemli bir fırsat olacak" ifadesini kullandı.


Konuşmasının ardından, esnafın sorunlarını dinleyen Çavuşoğlu, daha sonra Güzeloba Mahallesi'ne geçerek, vatandaşlarla bir araya geldi.


AA


Geri Dön