20 / 04 / 2024

Mevlüt Çavuşoğlu: Güvenli bölgede konut ihtiyacı karşılanmalı!

Mevlüt Çavuşoğlu: Güvenli bölgede konut ihtiyacı karşılanmalı!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, güvenli bölgede konut yapımı, sağlık, eğitim hizmeti, su, elektrik gibi temel ihtiyaçların karşılanması gerektiğini söyledi.



Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence arasındaki görüşme ile heyetler arası görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalar yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönmelerine ilişkin takvimin sorulması üzerine, insani konuların matematik meselesi olmadığını söyleyen  Çavuşoğlu, bölgenin tamamen güvenli bölge haline gelmesi gerektiğini belirtti.

İnsanların oluşturulacak güvenli bölgelere gönüllü olarak dönmelerinin desteklenmesi, döndükten sonra da onların en temel ihtiyaçlarının karşılanmasının gerektiğini dile getiren Bakan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhataplarıyla paylaştığı projenin içeriğinde topraklarına dönecek insanlar için yapılacak şeyler olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu, bu doğrultuda konut yapımı, sağlık, eğitim hizmeti, su, elektrik gibi temel ihtiyaçların karşılanması gerektiğini, insanların hayatlarını idame edebilmeleri için farklı alanlarda istihdam yaratıcı projelerin aşama aşama hayata geçirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

 

Güvenli bölgenin planları ortaya çıktı!


Geri Dön