19 / 04 / 2024

Mevlüt Zavlak: Alanya’daki kentsel dönüşümü fırsat olarak görüyoruz!

Mevlüt Zavlak: Alanya’daki kentsel dönüşümü fırsat olarak görüyoruz!

İYİ Parti Meclis Üyesi Mevlüt Zavlak Alanya Belediye Meclisi’nin Şubat ayı Toplantısı’nda kentsel dönüşüm ile ilgili konuşma yaptı. Meclis Üyesi Zavlak, "Kentsel dönüşüm Alanya için bir fırsat. İlçedeki binaları yenilemekten öte çarpık kentleşmeden de Alanya'yı kurtaracak" dedi.



Alanya Belediye Meclisi'nin Şubat ayı Toplantısı’nda konuşma yapan İYİ Parti Meclis Üyesi Mevlüt Zavlak, kentsel dönüşüm ile ilgili açıklama yaptı. İYİ Parti olarak Alanya Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesine destek olduklarını vurgulayan Meclis Üyesi Zavlak, ilçenin diğer bölgelerinde de kentsel dönüşümün uygulanması gerektiğini belirtti. Meclis Üyesi Zavlak, "Elazığ depremi bize ülkemizin deprem kuşağında olduğu gerçeğini bir kez daha acı bir şekilde hatırlattı. Oysaki 1999 Gölcük depreminde ciddi kayıplar vermiştik, 2011'de Van'da yaşanan depremde de 604 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Orada yaşadığımız felaketlerden gerekli dersi çıkarmışsak da Elazığ depremi bize gösterdi ki, gerekli tedbirleri, üzerimize düşen vazifeyi yapmamışız. Çünkü gördük ki yıkılan binaların hepsi eski binalar. Orada o binaları yenileseydik bu vatandaşlarımızı kaybetmeyecektik. Deprem Allah'tan gelen bir şeydir diyerek buna sığınmak doğru değil. Çünkü ülkede kendi ülkeleri deprem kuşağında olan birçok ülke 7 şiddetindeki depremlerde bile kayıp vermeden bu sorunu atlatabiliyor" şeklinde konuştu.

Kentsel dönüşüm bir fırsat

Haber Alanya’da yer alan habere göre; Meclis Üyesi Zavlak kentsel dönüşüm projesinin Tosmur Mahallesi ve Mahmutlar Mahallesi’nde de uygulanması gerektiğini aktararak, "Her ne kadar Alanya deprem bölgesi olarak 3 ya da 4. deprem kuşağında yer almış olsa da, bizim de Oba Göl mevkisi, Tosmur'un sahil kesimi ve Mahmutlar bölgesi gibi zemini oynak olan bölgelerdeki eski binalarımız, eski sitelerimiz ve şehrimizin muhtelif yerlerinde olan eski binalarımız risk taşımaya devam ediyor. Biz burada kentsel dönüşümü bir fırsat olarak görüyoruz. Çünkü sadece bina bazında değil, mahalle bazında da yenilenmeler yapılabiliyor" açıklamalarında bulundu.

Çarpık kentleşmeden kurtaracak

Kentsel dönüşümün ilçedeki betonlaşmayı ve çarpık yapılaşmayı da ortadan kaldıracağını vurgulayan Meclis Üyesi Zavlak, "Kentsel dönüşüm bize sadece riskli binaları ortadan kaldırmayı değil, kaleden baktığımızda şimdi hiçbirimizin mutlu olmadığı bu betonlaşmış, çarpık bir şekilde kentleşmiş Alanya'dan kurtulma fırsatını da sunuyor. Alanya Belediyesi'nin başlatmış olduğunuz kentsel dönüşüm projesi eğer Cumhuriyet Mahallesi'nde başarıya ulaşırsa, Alanya'nın diğer mahallelerinde yaşayan insanları da bunu talep edecek ve örnek alacaktır. Bu da bize belki 1970'lerde fotoğraflarda görebildiğimiz cennet Alanya'yı geri vermese bile, çocuklarımıza daha yaşanılabilir, daha yeşil bir Alanya sunma imkanı sunacaktır. Bu konuyla ilgili yapılacak çalışmalara da İYİ Parti olarak gerek kamuoyu oluşturulması gerek de diğer destek konularında yardımcı olacağımızı bildirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Alanya'da şok 'kaçak' iddiası!  

Alanya’da hazine arazisinde bina inşaatı tartışması!


Geri Dön