19 / 04 / 2024

Miami gayrimenkul yatırımcılarının yeni gözdesi oldu!

Miami gayrimenkul yatırımcılarının yeni gözdesi oldu!

Türkiye’de artmaya devam eden gayrimenkul fiyatları, gayrimenkul yatırımcılarını yurt dışına yönlendirdi. Miami de son dönemlerde Türkiye’den yoğun ilgi gördü.



Türkiye’de artmaya devam eden gayrimenkul fiyatları, gayrimenkul yatırımcılarını yurt dışına yönlendirdi. Yurt dışında alınan gayrimenkulün dövizle kira getirisi sağlaması, fiyatların ucuz olması,  düşük emlak vergisi gibi avantajları yatırıcıları cezbetti. Özellikle Miami, son dönemlerde Türkiye’den yoğun ilgi gördü.

Talep yurt dışına kayıyor

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Gayrimenkul Brokeri Songül Toprak Özsan “Türkiye’de gayrimenkul ücretleri ciddi oranda arttı. Bazı bölgelerde geçen yıla göre 2-3 katına çıktı. Yeni gayrimenkul alımı yatırımcıyı zorlayabiliyor. O nedenle yurt dışında gayrimenkul aramaya başlayan birçok yatırımcı var” şeklinde konuştu.

Miami gayrimenkul yatırımcılarının yeni gözdesi oldu!

Yüksek kira getirisi avantajı

Gayrimenkul yatırımında yurt dışının tercih edilmesinin en önemli sebebinin dövizle kira getirisi isteği olduğunu kaydeden Gayrimenkul Brokeri Songül Toprak Özsan, “Artan döviz kuru nedeniyle yatırımcılar döviz geliri elde etmek istiyor. Bu noktada ise yurt dışından ev alıp kiraya vermek çok avantajlı oluyor. Yurt dışından alınan kira geliri Türkiye’den 2-3 dairenin getirisinden fazla” dedi.

Özellikle Miami’deki projelerin tercih edildiğini kaydeden Gayrimenkul Brokeri Songül Toprak Özsan, “Amerika’nın Florida Eyaleti’nin ikinci büyük kenti olan Miami, Türk yatırımcılar tarafından çok seviliyor. Biten birçok projeden ev almak için sıraya giriliyor” şeklinde konuştu.

Miami gayrimenkul yatırımcılarının yeni gözdesi oldu!

Fiyatlar 300 bin dolardan başlıyor

Özsan Miami’nin avantajları hakkında ise şöyle konuştu: “Garantili ve yüksek kira getirisinin yanı sıra 30 yıla kadar morgate, düşük emlak vergisi gibi avantajları var. Miami, Amerika’nın dördüncü büyük okullar bölgesi olarak da dikkat çekiyor. Ayrıca emlak fiyatları da birçok bölgeye göre daha ucuz. Evler ise ortalama 300 bin dolardan başlıyor.” 

 

Lionel Messi Miami'deki lüks evini satıyor!


Geri Dön