23 / 04 / 2024

Milano EXPO 2015'te Türkiye için 4 bin 170 metrekarelik alan ayrıldı!

Milano EXPO 2015'te Türkiye için 4 bin 170 metrekarelik alan ayrıldı!

Milano'da düzenlenecek EXPO 2015 fuarındaki Türkiye pavyonu görücüye çıktı. 4 bin 170 metrekarelik bir alana kurulan pavyonda Türk kültürü yansıtılacak.



İtalya'nın Milano kentinin ev sahipliği yapacağı EXPO 2015 fuarındaki Türkiye pavyonu, görücüye çıktı. Türkiye, "Gezegeni Beslemek, Yaşam İçin Enerji" temasıyla üç gün sonra kapılarını açacak Milano EXPO 2015'te en büyük 5'inci fuar alanına sahip oldu. Türkiye'nin pavyonunun tanıtıldığı toplantıya Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, Türkiye'nin EXPO 2015 Yüksek Komiseri Tarık Sönmez, Türkiye'nin Milano Başkonsolosu Aylin Sekizkök, Türkiye'de iş yapan çok sayıda İtalyan işadamı ile Milano iş ve finans çevrelerinden önemli isimler katıldı. 


SİMGE OLARAK NAR SEÇİLDİ 

Milano EXPO 2015'e katılan 147 ülkeden biri olan Türkiye, kültürünü yansıtan pavyonunda, "Geleceğin Gıdası İçin Tarihin İrdelenmesi" alt mesajını benimsedi. Simge olarak ise bereketin sembolü olan nar meyvesini seçildi. Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, EXPO ile tanışmasının 9 yıl öncesine dayandığını söyledi. Türkiye'nin EXPO 2015'te iddialı ülkelerden biri olduğuna işaret eden Yıldırım, "Gerek alan gerekse tema yönünden güçlü bir şekilde katılıyoruz. 4 bin 170 metrekareyle EXPO'daki en büyük 5'nci alana sahibiz. Gıda, beslenme ve enerji konusunda dünyaya öğreteceğimiz çok şey olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu. Türkiye'nin EXPO 2015 Yüksek Komiseri Tarık Sönmez ise yoğun bir hazırlık dönemi geçirdiklerini ve ağustos ayında katılım kararı aldıklarını belirterek, "Gerek mimari tasarım gerek bu tasarımı gerçekleştirecek firmanın seçimi, imalat, inşaat kısımları noktasında toplamda 8 ayımız vardı" dedi. 


TÜRK AŞÇILAR YEMEK YAPACAK

4 bin 170 metrekarelik bir alana kurulan Türkiye pavyonu, açık, yarı açık ve kapalı olmak üzere 3 ana bölüm ve birbirinden farklı 7 haznede sergilenecek. Haznelerin 5'i tematik sergi ve etkinliklere ayrılırken, diğer ikisinde Türk restoranı, kütüphane ve hediyelik eşya bölümleri yer alacak. Türk restoranında Türk aşçılar, Türk ve Osmanlı mutfağından lezzetleri ziyaretçilere sunacak.


Sabah


Geri Dön