26 / 04 / 2024

Millet bahçeleri deprem toplanma alanı olacak!

Millet bahçeleri deprem toplanma alanı olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "21 ilde 34 millet bahçesinin de açılışını gerçekleştirdik. Açılışa hazır 8 millet bahçemiz daha var" dedi ve Ankara'da, İstanbul'daki olası depremlerde millet bahçelerinin toplanma alanları olacağını söyledi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu, soruladı cevapladı. 

Millet bahçelerine ilişkin açıklamalarda bulunan Kurum, şunları söyledi:

"81 ilde 81 milyon metrekare millet bahçesi projemiz vardı. Bu kapsamda yaklaşık 50 milyon metrekarelik alanı projelendirdik ve 266 tane millet bahçesini hemen hemen her ilimizde olacak şekliyle artık ilçelerimizde dahi millet bahçesi projelerimiz var. 21 ilde 34 millet bahçesinin de açılışını gerçekleştirdik. Açılışa hazır 8 millet bahçemiz daha var. İhalelerini yaptıklarımız, projeleri devam eden yaklaşık 7 milyar lira tutarında şu an devam eden millet bahçesi projelerimiz var. Bakıyorsunuz bu alanlar sadece millet bahçesi, ekolojik koridor olarak değil, depremde toplanma alanları olarak da işlev görüyor."

"Olası depremlerde millet bahçeleri toplanma alanı olacak"

Elazığ depreminden sonra şehir içindeki güvenli alanlarda çadır kurarak vatandaşlara geçici barınma hizmeti sağlandığını belirten Kurum, dolayısıyla Ankara'da, İstanbul'daki olası depremlerde millet bahçelerinin çok ciddi toplanma alanı olacağını dile getirdi.

Kurum, bu durumda hızlı bir şekilde vatandaşların yaralarının sarılabileceğine dikkat çekerek, "Tabii sadece ekolojik koridorlar değil, bu koridorlar dışında da yapılması gereken tüm çevre faaliyetlerini yerel yönetimlerimizle birlikte yoğun bir şekilde yürütüyoruz. Yani hem atıklarımızı hem kanalizasyonumuzu, yağmur suyumuzu, kesitlerimizi, menfezlerimizi hem ilgili bakanlıklarımız hem de biz yürütmeye gayret gösteriyoruz" diye konuştu. 

Millet bahçesi projeleri 10 soruda tüm detaylarıyla!

2012'den bugüne 1 milyon 410 bin konut dönüştü!

Parsel bazında imar planı değişikliğini tamamen kaldırıyoruz!


Geri Dön