28 / 03 / 2024

Murat Kurum: Millet Bahçeleri depremde toplanma alanı vazifesi görecek!

Murat Kurum: Millet Bahçeleri depremde toplanma alanı vazifesi görecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Şu an tüm Türkiye'de 292 Millet Bahçesi projemiz var. Bu 292 Millet Bahçesi'nin yatırım değeri 7 milyar lira. Aynı zamanda bu alanlar, deprem esnasında toplanma alanı vazifesi görecek." dedi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kentsel dönüşüme ilişkin yaptığı açıklamada kentsel dönüşüm konusunu milli mücadele, Kurtuluş Savaşı gibi gördüklerini, terörle mücadele kadar önemli olduğunu düşündüklerini söyledi.

Millet Bahçeleri deprem esnasında toplanma alanı vazifesi de görecek 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Bakan Kurum, taşkın riski olan yerlerin tespitini yaparak dönüşümünü gerçekleştirdiklerini, tarihi meydanları yenilediklerini dile getirerek, Türkiye geneli kentsel dönüşüm çalışmalarından bazı örnekler verdi. 

Murat Kurum: Millet Bahçeleri depremde toplanma alanı vazifesi görecek!

"1 milyon konut rakamına ulaştık Toplu Konut İdaresi Başkanlığımızla. 180 milyar liralık yatırımla. 18 yılda. Dünyada bunun örneği yoktur." diye konuşan Murat Kurum, İstanbul'da gerçekleştirdikleri kentsel dönüşüm projelerine ilişkin şunları söyledi:

"İstanbul'umuzun 39 ilçesinin hemen hemen tamamında Bakanlığımızın kentsel dönüşüm projelerini görebilirsiniz. Bunlar bittiği zaman çok örnek yerleşim alanları olacak. Bu alanlarda, şu anki inşaat teknolojileriyle birlikte de en son teknolojileri kullanıyoruz. Akıllı şehir uygulamaları yapıyoruz. Yeşil alanlarla birlikte Millet Bahçeleri yapıyoruz. Şu an tüm Türkiye'de 292 Millet Bahçesi projemiz var. Bu 292 Millet Bahçesi'nin yatırım değeri 7 milyar lira. Aynı zamanda bu alanlar, deprem esnasında toplanma alanı vazifesi görecek."

TOKİ, 6 yeni millet bahçesi için düğmeye bastı!


Geri Dön