19 / 04 / 2024

Millet bahçesi ihalelerine ilişkin 5 soru mecliste!

Millet bahçesi ihalelerine ilişkin 5 soru mecliste!

Millet bahçesi projeleri için yapılan ihaleler meclis gündeminde konu oldu. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, konuya ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı...



CHP  Ankara  Milletvekili Murat Emir, Millet bahçesi projeleri için yapılan ihalelere ilişkin soru önergesi hazırladı. Emir sorularının Hazine Ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Emir önergesinde "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Millet Bahçesi" projesi rant bahçelerine dönüşmüştür. Söz konusu projenin hayata geçirildiği şehirlerde ihaleler; Kamu İhale Yasası'nın 21/b düzenlemesinde tarif edilen usulle, yani kapalı pazarlık yöntemiyle sadece ihaleyi yapacak olan belediyenin davet ettiği firmala ile gerçekleşmiştir.

Kamu İhale Yasası'nın 21/b düzenlemesinin içeriğine bakacak olursak; Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehliyesi gibi ani ve beklenmeyen veya idare tarafından önceden öngörülmeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması şeklinde hüküm bulunmaktadır." diyerek bu bağlamda 5 sorusuna yanıt aradı.

Emir'in soruları

1- Söz konusu ihalelerin yapıldığı tarihlerde 21/b maddesinde geçen hangi durumlar yaşanmıştır?

2- "Millet Bahçesi" projesi için yapılan ihale sayısı kaçtır?

3- Kapalı pazarlık usulüyle yapılan ihalelere hangi firmalar teklif vermiştir?

4- İhale tarihleri ve bedelleri nedir?

5- İhaleleri kazanan firmalar hangileridir?

 


Geri Dön