25 / 04 / 2024

Millet Bahçesi'nden sonra Millet Konağı geliyor!

Millet Bahçesi'nden sonra Millet Konağı geliyor!

2023 yılına kadar 81 ilde en az bir Millet Bahçesi yapmayı planlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, köy ve mahallelerde ise 5 bin tane ‘Millet Konağı’ inşa etmeyi planlıyor.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından  2023 yılına kadar ülke genelindeki mahalle ve köylerde 5 bin Millet Konağı inşa edilecek. 

Oda TV'den Yusuf Yavuz'un haberine göre, Bakanlığın ilkini Antalya’da düzenlediği ‘2023’e Doğru Türkiye’de Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı’nın sonuç bildirgesinde açıklandı.

1,5 milyon konuta kentsel dönüşüm

Bidirgede, 2023 yılına kadar 81 ile en az birer Millet Bahçesi’nin inşa edilmesi, 1,5 milyon konuta kentsel dönüşüm uygulanması ve Emlak Bankası’nın yeniden kurulması gibi hedefler belirlendi. 2B ve Hazine arazilerinin satışı, korunan alanların artırılması ve 250 bin yeni sosyal konut inşa edilmesi de planlar arasında bulunuyor. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Antalya’da ilki düzenlenen “2023’e Doğru Türkiye’de Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı” sonlandı. Bakanlığın merkez teşkilatı yetkililerinin yanısıra 81 il müdürünün katılımıyla 19-20 Ocak tarihlerinde düzenlenen  toplantının ardından hazırlanan sonuç bildirgesi kamuoyu ile açıklandı.

Türkiye'nin mekansal planlaması 2023'te bitirilecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2023 yılına kadar yapmayı hedeflediği projeler ve bununla ilgili yol haritasının belirlendiği toplantının sonuç bildirgesinde, dört yıl içerisinde tüm illerin mekansal planlarının hazırlanacağı açıklandı. Tüm yatırımlar mekansal planlama kararları kapsamında tamamlanacak.

Dikey mimariden yatay mimariye geçilecek

Tüm şehirlerde’ akıllı şehir’ uygulamalarının hayata geçirileceğini söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, “2019-2023 Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı” hazırlandığını açıkladı. Yerel yönetimler ve özel sektörün bu konudaki yatırım ve projelerinin destekleneceği belirtilen bildirgede, “Kimlikli şehirler için yöresel mimari projeleri üretilerek yerleşmelerin kimlik ve kültürleri ile yöresel mimarinin canlandırılması için 81 ilin kırsal yerleşmelerinde örnek yöresel mimari projeler elde edilecektir. Yaylalarımızın, köylerimizin kültürel, tarihi ve doğal dokusu korunacaktır” ifadeleri yer aldı.

Hazine arazileri yatırımcılara kiralanacak

Tıbbi, aromatik ve süs bitkileri ile hayvancılık üretimini teşvik etmek için Hazine arazilerinin yatırımcılara kiralanacağını söyleyen bildirgede önümüzdeki 5 yıl içinde 300 milyon metrekare Hazine arazisinin bu amaç için üretime açılacağını söyledi.

81 ile millet bahçesi 5 bin mahalleye millet konağı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2023 yılına kadar uygulamayı planladığı projeler arasında 5 bin adet ‘Millet Konağı’ yer alıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı 100 günlük icraat programının ikincisinde bulunan Millet Konağı projesi, köy ve mahallelerdeki sosyal dokuyu güçlendirmeyi planlıyor. Proje, konak, kıraathane ve kütüphane gibi üninetelerden meydana gelecek.
 

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

TOKİ 5 yılda 250 bin sosyal konut üretecek!


Geri Dön