25 / 04 / 2024

Milli Aydın Bankası binası Efeler Belediyesi'ne verildi!

Milli Aydın Bankası binası Efeler Belediyesi'ne verildi!

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından kültür merkezi olarak kullanılan tarihi Milli Aydın Bankası binası, valilik bünyesindeki Devir, Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu'nun kararı doğrultusunda Efeler Belediyesi'ne verildi.




Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından kültür merkezi olarak kullanılan tarihi Milli Aydın Bankası binası, valilik bünyesindeki Devir, Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu'nun kararı doğrultusunda Efeler Belediyesi'ne verildi. Komisyonun aldığı kararla Efeler Belediyesi 23 ay sonra binasına kavuştu. Binanın Efeler Belediyesi'ne verilmesinin ardından Büyükşehir Belediyesi'ne binayı boşaltması için tebligat gönderilmiş, ancak bina tahliye edilmemişti. Bunun üzerine Efeler Belediyesi, kaymakamlığa başvurup binanın boşaltılıp kendisin istemişti. 


Büyükşehir Belediyesi'nin tahliyenin durdurulması yönündeki talebinin reddedilmesinin ardından kaymakamlık, binanın anahtarını Efeler Belediyesi'ne teslim etti. Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, "Binayı, kültür ve sanat merkezi ile nikah dairesi olarak kullanmak istiyoruz" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön