26 / 04 / 2024

Milyonlar bunu bekliyor! EYT’liler ilk maaşlarını ne zaman alacak?

Milyonlar bunu bekliyor! EYT’liler ilk maaşlarını ne zaman alacak?

EYT düzenlemesiyle ilgili yapılan her açıklama vatandaşlar tarafından takip ediliyor. SGK Başmüfettişi İsa Karakaş, EYT mağdurlarının ilk ne zaman maaş alacağını açıkladı.



Emekli olmak için prim ve gün şartını tamamlayan milyonlarca vatandaş, çıkacak olan EYT düzenlemesini merakla takip ediyor. Hükümet EYT için yeni formüller üzerinde çalışmaya devam ederken, “Türkiye modeli” üzerinde durulduğunu açıkladı.

SGK Başmüfettişi İsa Karakaş ise Türkiye gazetesindeki köşe yazısında konuyla ilgili  önemli bir açıklama yaptı.

Karakaş, EYT düzenlemesinden geri dönüşün olmayacağını vurgularken, EYT’lilerin en erken maaş alabileceğini tarih konusunda açıklama yaptı.

İşte İsa Karakaş'ın konuyla ilgili yaptığı açıklama:

Karakaş, EYT’lilerin ilk maaşlarını ne zaman alacakları sorusunun cevabı için 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun TBMM’de yapılacak görüşmeleri ile hazırlanacak olan SGK bütçesine ve hükümet tarafından yapılacak olan açıklama ve planlamalara bakmak gerektiğini bildirdi.

Milyonlar bunu bekliyor! EYT’liler ilk maaşlarını ne zaman alacak?

Karakaş, EYT takviminin nasıl ilerleyeceğini de açıkladı.

1 Ekim TBMM’nin açılışı ile Ekim ayında öncelikli olarak kamuda çalışan sözleşmelilerin kadroya alınması çalışmalarının görüşüleceği ardından 15 Ekim’de merkez bütçe görüşmelerinin yapılacağını söyledi.

Karakaş,bu bağlamda EYT düzenlemesine ilişkin çıkarılacak kanunun en erken aralık içinde kabul edileceğini ve  yürürlük tarihinin de 2023 yılının ocak ayı olacağını vurguladı.

Emekli aylığına genel olarak emeklilik talebini takip eden aydan itibaren hak kazanılmakla birlikte sigortalılık statüsüne göre işlemler değişmektedir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön