19 / 04 / 2024

Milyonlarca emekli ve memurun beklediği 3600 ek göstergede sürpriz gelişme! 500 bin liraya çıkacak

Milyonlarca emekli ve memurun beklediği 3600 ek göstergede sürpriz gelişme! 500 bin liraya çıkacak

Milyonlarca memur ve emekli için kritik tarih olan 10 Mayıs'a son bir gün kaldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın açıklanması bekleniyor. 6 bin lira emekli aylığı olan öğretmenin geliri yaklaşık bin 500 lira, 200 bin lira olan emekli ikramiyesi de 500 bin lira olacak.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 3600 ek gösterge düzenlemesi için belirleyici olacak 3. toplantıyı 10 Mayıs Salı günü gerçekleştirecek. Kamuda yapılacak kapsamlı düzenleme için birden fazla taslak çalışma yapıldı. Toplantının ardından Mayıs ayı içerisinde 3600 ek gösterge için taslak metinlerin kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

Yeni Düzenleme memurun emekli ikramiyesi ve maaşını büyük oranda arttıracak. Milyonlarca öğretmen, emniyet görevlilerinin de aralarında yer aldığı kamu çalışanlarının 3600 ek gösterge düzenlemesi netleşmeye başladı.
Ek göstergenin 3600'e yükselmesi emeklilik, ikramiye, maaşa yansımasının yaklaşık 25 milyar lira civarında olacağı öngörülüyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön