25 / 04 / 2024

Milyonlarca insanı aç bırakabilir! Kritik tarih açıklandı

Milyonlarca insanı aç bırakabilir! Kritik tarih açıklandı

Birleşmiş Milletlere bağlı Gıda ve Tarım Örgütü iklim değişikliğinin 2050’ye kadar milyonlarca şahıs için açlık, dengesiz beslenme ve yoksulluk riski yaratmasının beklendiği bildirildi. Raporda, besin üretim, dağıtım ve tüketim uygulamalarının iklim değişikliğine adapte edilmesi gerektiği uyarısı ya



Birleşmiş Milletlere bağlı Gıda ve Tarım Örgütünün (FAO) kuruluşunun anısına 1945 yılından itibaren 16 Ekim, "Dünya Gıda Günü" olarak ilan edildi.

Dünya Gıda Günü ile dünya çapında sağlıklı beslenmeye güç yetiremeyen ve sıhhatli gıdaya tertipli olarak erişmeye ihtiyacı olan milyonlarca kişiye dikkat çekiliyor.

Gıda ve Tarım Örgütü, "Dünya Gıda Günü”nün bu yılki temasını, "Hiç kimseyi geride bırakma" olarak belirledi.

GIDA GÜVENSİZLİĞİ YAKLAŞIK 193 MİLYON KİŞİYİ VURDU

Dünya Gıda Gününe ait FAO’nun web sitesinden yapılan açıklamada, daha iyi bir üretim, daha sıhhatli gıda, daha iyi bir çevre ve daha iyi bir yaşam için etkili, kapsayıcı, dayanaklı ve sürdürülebilir tarım-besin sistemine dönüşümün önemi vurgulanarak "Kimse geride kalmasın." denildi.

2022’nin birçok küresel zorluğun yılı olduğu ifade edildi. Kovid-19 salgını, çatışmalar, iklim değişikliği, artan fiyatlar ve uluslararası gerilimler gibi zorluklar, gıda güvenliğini etkiledi.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön