16 / 04 / 2024

Milyonları ilgilendiriyor! İşte EYT'yi beklemeden erken emekli olmanın yöntemi!

Milyonları ilgilendiriyor! İşte EYT'yi beklemeden erken emekli olmanın yöntemi!

Milyonları emekliliğe kavuşturacak EYT teklifi son aşamasına gelirken, EYT’yi kaçıranlar ise hayal kırıklığı yaşıyor. EYT kapsamına girmeyenlerden belli şartları yerine getirenler için emekliliğe yönelik önemli fırsatlar bulunuyor. Peki EYT kapsamına girmeyenler de erken emekli olabilir mi?



EYT ile emeklilikte yaşa takılanlar beklediklerinden erken emekli olma imkanına kavuştu.  EYT kapsamına girmeyen ya da kılpayı kaçıran milyonlar ise emeklilik hayalini ertelemenin üzüntüsünü yaşıyor. Peki EYT olmadan da erken emekli olunabilir mi?

Türkiye’yi yıkan deprem nedeniyle meclis çalışmalarına ara verilirken,  EYT yasası ve mecliste bekleyen diğer düzenlemelerin çıkacağı tarih de ertelenmiş oldu.  TBMM’nin 21 Şubatta açılmasının ardından, EYT ve diğer çalışmalara kaldığı yerden devam edilecek.

 Milyonları ilgilendiriyor! İşte EYT yi beklemeden erken emekli olmanın yöntemi!

Ulusal yas ilan edilmesinin ardından alınan olağanüstü hal kararı alınmış,  mecliste bekleyen EYT kanunun çalışmalarına da böylece ara verilmişti.  EYT kanununun yürürlüğe girmesiyle birlikte 1999 Eylül öncesi sigorta başlangıcı olanlar da yaş şartı aranmadan, belirtilen prim günü ve çalışma yılını tamamladıklarında emekli olma hakkı kazanmış olacak.

Peki, EYT'siz nasıl erken emekli olunur? Şartları neler?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön