18 / 04 / 2024

Mimar Bakan, inşaat sektöründe heyecan yarattı!

Mimar Bakan, inşaat sektöründe heyecan yarattı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Mimar Fatma Güldemet Sarı'ya emanet edilmesi inşaat sektöründe heyecan yarattı. Sektör temsilcileri, "Sayın Bakanımızdan yatırımlara ivme kazandıracak hamleler bekliyoruz." dedi



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Mimar Fatma Güldemet Sarı'ya emanet edilmesi inşaat sektöründe heyecan yarattı. Sektör temsilcileri, "Sayın Bakanımızdan yatırımlara ivme kazandıracak hamleler bekliyoruz. İnşaat yeni dönemde şaha kalkacak" dedi.


Fatma Güldemet Sarı, Çevre ve Şehircilik Bakanı oldu!



1 Kasım seçimleri sonrası merakla beklenen 64'üncü Hükümet'in Bakanlar Kurulu açıklandı. Kabinede tecrübeli isimlerin yanı sıra kamuoyunun tanımadığı yeni isimler de kendine yer buldu. Bu isimlerden biri de Çevre ve Şehircilik Bakanı Mimar Fatma Güldemet Sarı oldu. Gayrimenkul sektörünün önde gelen isimleri Türkiye'nin dönüşüm ve değişim hamlesinin bir kadına emanet edilmesini sevinçle karşıladıklarını belirterek, "Sektörün ciddi sıkıntıları var. Bunların başında da kentsel dönüşüm geliyor. Sayın Bakanımızdan, kentsel dönüşümün önünü açacak ciddi hamleler bekliyoruz" diye konuştu. 


SEKTÖR UMUTLU 


* Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum: Gayrimenkul sektörü açısından, 64. Hükümet'in kurulması çok olumlu oldu. Artık önümüzde 4 yıllık güzel bir dönem var. Türkiye'nin lokomotif sektörü inşaatın bu süreçte önemli hamleler yapacağını düşünüyorum. Sayın Bakanımız Fatma Güldemet Sarı'ya başarılar diliyorum. Kendisi mesleğinden ötürü sektörümüzü bilen biri. Taleplerimizi dikkate alarak, karşılıklı görüşmeler yaparak 4 yıllık süreci en iyi şekilde değerlendireceğini düşünüyorum. 


* Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz: Sektörümüz adına yeni kabinenin hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Yeni bakanımızın sektörü bilen biri olmasını istiyorduk. Çünkü ciddi sıkıntılarımız var. Yeni bakanımız önderliğinde sıkıntıların bir an önce çözülmesi gerekiyor. En başta kentsel dönüşümün ivedilikle hızlandırılmasını istiyoruz. KDV, Tüketici Yasası, müktesep hak, yabancıya satışta tanıtım ve mevzuat eksiklikleri ciddi bir yük. Yeni bakanımızla ortaklaşa çalışacağız. 


* Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu: Yeni kabinenin kurulmasıyla belirsizlik ortamı geride kaldı. Vatandaşın beklediği tek şey istikrardı. Bundan sonra AK Parti kaldığı yerden yoluna devam edecek. Son birkaç yıldır ülkede yaşanan gerginlikler sebebiyle ekonomi geriye atılmıştı. Artık Türkiye kalkınmaya kaldığı yerden devam edecek. Yeni bakanımızın konunun uzmanı olduğunu düşünüyorum. Sektörümüzün birçok sorunu var. 'Damdan düşenin halini, damdan düşen anlar' sözündeki gibi kendisinin sektörümüze faydalı olacağını düşünüyoruz. 


* Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas: 64. Hükümet, tecrübeyle dinamizmi birleştirerek kan tazeledi. Yeni kabineye baktığımızda ekonomik dengeleri gözeten bir hükümet olduğunu görüyoruz. Sayın Fatma Güldemet Sarı'nın meslektaşım olması ve sektörü bilen birisi olması benim için çok önemli. Sektörde yaşanan sıkıntılara daha derinlikli hatta 3 boyutlu bakacağını düşünüyorum. İmar mevzuatı, kentsel dönüşüm ve vergi gibi çok önemli gündem maddelerimiz var. 4 yıllık sağlam bir iktidarla sektörümüz geleceğe artık umutla bakıyor. 


SEKTÖRÜ YAKINDAN TANIYAN BİR İSİM 


Fatma Güldemet Sarı, 1970 Malatya doğumlu. Mimar Sinan Üniversitesi'nde yüksek lisans yaptı. Nurdağ Kireç Sanayi ve Ticaret ve Sarılar Mimarlık'ta şirket ortağı ve mimari proje sorumlusu olarak görev yaptı. Siyasete 2008'de AK Parti Çukurova Kurucu İlçe Başkanı olarak başladı. 2011 yılı genel seçimlerde  Adana  7. sıra milletvekili adayı oldu. 2012-2014 arasında AK Parti Adana İl Yönetim Kurulu Üyesi, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı görevinde bulundu.


Sabah



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İnşaat sektörü yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'dan modern şehirleşme çalışmaları bekliyor.


Merakla beklenen yeni kabinenin kurulmasıyla 64’üncü hükümette bakanlık görevini yürütecek isimler de belli oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak göreve gelen ismin Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı olması inşaat sektöründe de yankı bulurken, sektör temsilcileri kentlere ‘kadın eli’ değmesinin olumlu olacağını belirtiyor.


Sektör ivmesini sürdürecek


Seçim sonrası oluşturulan yeni ‘A Takımı’ndan son derece umutlu olduklarını ifade eden BESA Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, “İdari seçimler ekonomiye olduğu kadar iş dünyasının istikrarına da her zaman doğrudan etki etmiştir. Biz, bu yıl ülke olarak bu etkileri iki kat fazla yaşadık. Evet, sektörlerde dalgalanmalar oldu ancak 1 Kasım’dan sonra sandıktan çıkan sonuç güzel günlerin habercisi oldu. Önümüzde 4 yıl boyunca seçim atmosferini yaşamayacağımız bir sonuç çıkmasından iş dünyasının olumlu etkileneceğine, sektörlerin de ivmesini sürdüreceğine inanıyoruz” dedi.


Gündemin etkisiyle son birkaç aydır adımlarını yavaşlatan inşaat sektörünün 1 Kasım sonrası rahatladığını kaydeden Bezci, şunları söyledi:


“Modern şehirler kurma noktasında inşaat sektörü olarak hükümetin ve yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı’mızın başarılı çalışmalara imza atacağına yürekten inanıyoruz. Göreve Fatma Güldemet Sarı’nın gelmesi ise bizi oldukça memnun etti. Mimarlık geçmişi olan meslektaşım bir ismi bakan konumunda görmek inşaat sektörü olarak bize güven veriyor. Yeni bakandan modern şehirleşmeye dair adımların atılmasına yönelik çalışmalar ve teşvikler bekliyoruz. Eminiz ki yeni bakanımızla kentlere değecek ‘kadın eli’ modern Türkiye’nin şekillenmesine önemli katkı sağlayacak.”


Efe Bezci, “Besa Grup olarak, ülkemizi el ele yarınlara taşımak adına kaotik durumların son bulmasını diliyor, yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı’mız Fatma Güldemet Sarı ve tüm hükümet üyelerine önümüzdeki dönemde başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı.


Vatan



Haber, Adana Haber Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Adana'nın etkili bakanlık özlemi 64. hükümetle son buldu.  AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı etkili bir bakanlığın başına getirildi. Sarı 64. hükümette Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak görev aldı. Sarı'nın bakanlığı Adana'da sevinçle karşılandı.

 

AK Parti Genel Başkanı Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlığında kurulan 64. Hükümet Adana için müjdeli bir haberle birlikte açıklandı. Adana Milletvekili Yüksek Mimar Fatma Güldemet Sarı Çevre ve Şehircilik Bakanlığına getirildi. Adana'nın yıllardır hasretini çektiği etkili bakanlık özlemi Sarı ile son bulurken, çarpık şehirleşme ve çevre felaketleri ile mücadeleye bir kadın eli değecek olması da kentte memnuniyet yarattı.

Projeci olan Sarı'nın şehirlerdeki imar uygulamalarına yabancı olmaması da avantaj olarak değerlendiriliyor. Sürdürülebilir ve yaşanabilir çevre mücadelesinde kadınların daha duyarlı olduğunu kaydeden Adanalılar, "Yıllardır etkili bakanlık istiyorduk. Yeni kabinede etkili ve güçlü bir bakanlığın başına bir hemşehrimizin gelmesinden mutlu olduk. Yıllardır Adana'yı Ankara'ya anlatamıyorduk. Şimdi orada bir temsilcimiz var" diyorlar.

Çevre ve şehircilik konularında sorunlu olan Adana'da yeni Bakan Sarı'yı ağır problemler bekliyor. Raylı sistem projesinin ikinci etabının tamamlanması, Organize Sanayi Bölgesi'nin genişletilmesi, Yeni Stadyum inşaatına hız verilmesi, Adana Sağlık Kompleksi'nin bitirilmesi, Şehrin İmar Planlarının yeniden ele alınması ve tarım alanlarının işgalinin durdurulması, ilçe arıtmaları ve kentsel dönüşüm dosyaları Bakan Sarı'yı bekliyor.

Geçtiğimiz dönem kısa süreli milletvekili olan Fatma Güldemet Sarı, Adana'da 2008 yılında Ak Parti Çukurova Kurucu İlçe Başkanı olarak siyasete girmişti. İlçe başkanlığının ardından il yönetim kurulu üyeliği yapan Sarı, milletvekili seçilene kadar Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı görevini sürdürmüştü. İlk ve Orta okulu Adana'da Liseyi Tarsus'ta bitiren Sarı Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık bölümü mezunu.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet SARI

1970 Darende doğumlu. İlköğrenimini Adana Atatürk İlkokulu’nda, orta ve lise öğrenimini Tarsus Amerikan Koleji’nde bitirdi.

1993 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu.

1996 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamladı.

1996 – 2010 yılları arasında İstanbul, Mersin ve Adana illerinde muhtelif projelerde mimar olarak çalıştı. Nurdağ Kireç Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.’de şirket ortağı. Aynı zamanda Sarılar Mimarlık Ltd. Şti.’de şirket ortağı ve mimari proje sorumlusu olarak çalışmaktadır.

Çok iyi derecede İngilizce bilmekte. Çeşitli vakıf, dernek ve sivil toplum kuruluşlarında üyelikleri bulunmaktadır.

Aktif siyaset hayatına 2008 yılında AK PARTİ  Çukurova Kurucu İlçe Başkanı olarak başladı.

2011 yılı genel seçimlerinde Adana  7. Sıra  milletvekili adayı oldu.

2012 – 2014  yılları  arasında  AK  PARTİ  Adana İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı görevinde bulundu. Milletvekili aday adayı olana kadar bu görevine aralıksız  devam etti.

 


Adana Haber



Haber Radikal Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı'nın Çevre ve Şehircilik Bakanı olması inşaat sektöründe memnuniyetle karşılandı.


BESA Grup yönetim kurulu üyesi Efe Bezci, yazılı açıklamasında, idari seçimlerin ekonomiye olduğu kadar iş dünyasının istikrarına da her zaman doğrudan etki ettiğini belirtti.


Sektörlerde dalgalanmalar yaşandığını ancak 1 Kasım'dan sonra sandıktan çıkan sonucun güzel günlerin habercisi olduğunu bildiren Bezci, şunları kaydetti:"Önümüzde 4 yıl boyunca seçim atmosferini yaşamayacağımız bir sonuç çıkmasından iş dünyasının olumlu etkileneceğine, sektörlerin de ivmesini sürdüreceğine inanıyoruz. Gündemin etkisiyle son birkaç aydır adımlarını yavaşlatan inşaat sektörü 1 Kasım sonrası rahatladı. Modern şehirler kurma noktasında inşaat sektörü olarak hükümet ile yeni Çevre ve Şehircilik Bakanımızın başarılı çalışmalara imza atacağına yürekten inanıyoruz. Göreve Fatma Güldemet Sarı'nın gelmesi ise bizi oldukça memnun etti. Mimarlık geçmişi olan meslektaşımı bakan konumunda görmek inşaat sektörü olarak bize güven veriyor. Yeni bakanımızdan modern şehirleşmeye dair adımların atılmasına yönelik çalışmalar ve teşvikler bekliyoruz."


Radikal




Haber Bingöl Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Mimar Fatma Güldemet Sarı'ya emanet edilmesi inşaat sektöründe heyecan yarattı. Sektör temsilcileri, "Sayın Bakanımızdan yatırımlara ivme kazandıracak hamleler bekliyoruz. İnşaat yeni dönemde şaha kalkacak" dedi sorunu var. 'Damdan düşenin halini, damdan düşen anlar' sözündeki gibi kendisinin sektörümüze faydalı olacağını düşünüyoruz. 


Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas: 64. Hükümet, tecrübeyle dinamizmi birleştirerek kan tazeledi. 

Yeni kabineye baktığımızda ekonomik dengeleri gözeten bir hükümet olduğunu görüyoruz. Sayın Fatma Güldemet Sarı 'nın meslektaşım olması ve sektörü bilen birisi olması benim için çok önemli. Sektörde yaşanan sıkıntılara daha derinlikli hatta 3 1 KASIM seçimleri sonrası merakla beklenen 64'üncü Hükümet'in Bakanlar Kurulu açıklandı. 

Kabinede tecrübeli isimlerin yanı sıra kamuoyunun tanımadığı yeni isimler de kendine yer buldu. Bu isimlerden biri de Çevre ve Şehircilik Bakanı Mimar Fatma Güldemet Sarı old Gayrimenkul sektörünün önde gelen isimleri Türkiye'nin dönüşüm ve değişim hamlesinin bir kadına emanet edilmesini sevinçle karşıladıklarını belirterek, "Sektörün ciddi sıkıntıları var. Bunların başında da kentsel dönüşüm geliyor. Sayın Bakanımızdan, kentsel dönüşümün önünü açacak ciddi hamleler bekliyoruz" diye konuştu. 


SEKTÖR UMUTLU 

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum: Gayrimenkul sektörü açısından, 64. Hükümet'in kurulması çok olumlu oldu. Artık önümüzde 4 yıllık güzel bir dönem var. Türkiye'nin lokomotif sektörü inşaatın bu süreçte önemli hamleler yapacağını düşünüyorum. Sayın Bakanımız Fatma Güldemet Sarı'ya başarılar diliyorum. Kendisi mesleğinden ötürü sektörümüzü bilen biri. Taleplerimizi dikkate alarak, karşılıklı görüşmeler yaparak 4 yıllık süreci en iyi şekilde değerlendireceğini düşünüyorum. Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz: Sektörümüz dına yeni kabinenin hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Yeni bakanımızın sektörü bilen biri olmasını istiyorduk. Çünkü ciddi sıkıntılarımız var. Yeni bakanımız nderliğinde ıkıntıların ' an önce özülmesi gerekiyor. En başta kentsel dönüşümün ivedilikle hızlandırılmasını istiyoruz. KDV, Tüketici Yasası, müktesep hak, yabancıya satışta tanıtım ve mevzuat eksiklikleri ciddi bir yük. Yeni bakanımızla ortaklaşa çalışacağız. Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu: Yeni kabinenin kurulmasıyla belirsizlik ortamı geride kaldı. Vatandaşın beklediği tek şey istikrardı. Bundan sonra AK Parti kaldığı yerden yoluna devam edecek. Son birkaç yıldır ülkede yaşanan gerginlikler sebebiyle ekonomi geriye atılmıştı. Artık Türkiye kalkınmaya kaldığı yerden devam edecek. Yeni bakanımızın konunun uzmanı olduğunu düşünüyorum. Sektörümüzün birçok boyutlu bakacağını düşünüyorum. İmar mevzuatı, kentsel dönüşüm ve vergi gibi çok önemli gündem maddelerimiz var. 4 yıllık sağlam bir iktidarla sektörümüz geleceğe artık umutla bakıyor. 


SEKTÖRÜ YAKINDAN TANIYAN BİR İSİM 

Fatma Güldemet Sarı, 1970 Malatya doğumlu. Mimar Sinan Üniversitesi'nde yüksek lisans yaptı. Nurdağ Kireç Sanayi ve Ticaret ve Sarılar Mimarlık'ta şirket ortağı ve mimari proje sorumlusu olarak görev yaptı. Siyasete 2008'de AK Parti Çukurova Kurucu İlçe Başkanı olarak başladı. 2011 yılı genel seçimlerde Adana 7. sıra milletvekili adayı oldu. 2012-2014 arasında AK Parti Adana İl Yönetim Kurulu Üyesi, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı görevinde bulundu. 


Bingöl Gazetesi


Geri Dön