16 / 04 / 2024

MIPIM Gayrimenkul Fuarı'na Türkiye'deki firmalardan yoğun ilgi!

MIPIM Gayrimenkul Fuarı'na Türkiye'deki firmalardan yoğun ilgi!

26. defa düzenlenecek olan dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM, 10-13 Mart tarihleri arasında Fransa Cannes’da gerçekleştirilecek. Türkiye’den 600’ün üzerinde katılım olması beklenen MIPIM 2015’e katılan şehir ve firma sayısı giderek artıyor.



Bu yıl Türkiye’den 600’ün üzerinde katılım olması beklenen MIPIM 2015’e katılan şehir ve firma sayısı giderek artıyor.  Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer, özellikle şehirler düzeyinde ilk kez bu kadar yüksek bir ilginin olduğunu vurguladı. Başta İstanbul , Ankara, Antalya ve Balıkesir olmak üzere pek çok şehir, vitrinlerindeki en son projelerle global yatırımcılarla bir araya gelmeyi planlıyor.  


Alkaş’ın Türkiye temsilciliğini yaptığı dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM, bu yıl Türkiye’nin önde gelen gayrimenkul yatırımcılarının ve markalaşan şehirlerinin katılımıyla gerçekleşecek. 10-13 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan MIPIM 2015’te Türkiye’den 600’ün üzerinde ziyaretçi katılım gösterecek. 


Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer, geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında MIPIM’e şehir katılımlarının artış gösterdiğine dikkat çekti. Aközer, gayrimenkul yatırımcıları açısından da aynı tespitin yapılabileceğini kaydetti. MIPIM’de ilk kez 2 yıl üst üste Onur Ülkesi seçilen Türkiye’ye,  uluslararası yatırımcılarının büyük ilgi gösterdiğini vurgulayan Aközer, şöyle konuştu: 

“MIPIM’de Türkiye’yi her yıl giderek daha çok büyüyen bir katılımcı kitlesiyle temsil ediyoruz. Bu, Türkiye’nin yükselen değerlerini tüm dünyada temsil etmek ve yabancı yatırımcılarla işbirliği yapmak adına son derece sevindirici bir gelişme.”


Aközer, MIPIM’in gayrimenkul yatırımcıları kadar gayrimenkul sektörüne yatırım yapmak isteyen global yatırım fonlarının da dünyadaki en önemli randevu noktası olduğuna işaret etti. Aközer, “MIPIM 2015’e katılan şehirlerimiz de uluslararası fon şirketleri ve yatırımcılar ile birebir toplantılar organize edeceklerdir” dedi. 


MIPIM 2015, Türkiye’nin şehir katılımları açısından ilk kez bu denli büyük bir gösteriye sahne olacak. İstanbul Ticaret Odası’nın önderliğinde İstanbul şehri 300 metrekarelik İstanbul Çadır’ında temsil edilecek. Antalya Büyükşehir Belediyesi liderliğinde Antalya şehri fuar alanında;  Ankara  ve Balıkesir şehir temsiliyetleriyle Türkiye Pavilyonu’nda stant ile yer alıyor. 


Marmara Belediyeler Birliği çatısı altında Bursa Büyükşehir Belediye, Sakarya Büyükşehir Belediye, Bilecik Belediye, Darıca ve Bağcılar Belediye başkanları MIPIM’i ziyaret edecek.  

Diğer yandan, İstanbul kent maketi içinde yer alacak isimler de giderek artıyor. İstanbul Ticaret Odası’nın önderliğindeki bu projede, İstanbul’un geleceğine yön verecek mega projeler ve kamu yatırımları teknoloji de kullanılarak sergilenecek. Uluslararası katılımcılar, İstanbul’u 96 metrekarelik dev bir makette görebilecek. İstanbul maketinde, her saat başında İstanbul’un seslerini, tarihini yansıtan şovlar yapılacak. İstanbul Çadırı içerisindeki; 96 metrekarelik İstanbul Maketi dışında Beyoğlu Bölge maketi , Emlak Konut Finans Merkezi projesinin yer aldığı Ataşehir Bölge maketi ve Kuzu Grup’un Sea Pearl projeleri ayrı maketlerle dikkat çekecek.


Antalya Büyükşehir Belediyesi ise; bu yıl fuar alanına stant ile katılarak “Invest in Antalya” sloganıyla,  MIPIM’de Antalya vizyonundaki kentsel dönüşüm fırsatlarını ön plana çıkartacak. 


Ayrıca geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Türkiye pavilyonu olacak. Burada,  birçok şehrimizin özel firma projeleri sergilenecek. Türkiye Pavilyonu’nda; Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Ticaret Odası önderliğinde; Ankara Uluslararası Fuarcılık, Otonomi ve Podium AVM’nin proje maketleri sergilenecek. Pavilyonda; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım A.Ş, Artaş İnşaat, Aydınlı Grup ve Invest İnşaat ortaklığıyla inşa edilen Vadistanbul stantları da yer alacak. 


20.000 ZİYARETÇİYE TÜRK TATLARIYLA İSTANBUL ANLATILACAK

MIPIM Konferans Programı’nda, 11 Mart Çarşamba günü Türkiye’ye yatırım fırsatlarının değerlendirileceği bir ana oturum gerçekleşecek.  


Türkiye’ye özel ayrılan seminer salonunda da mega projeler ve şehir yatırımları uluslararası yatırımcılara anlatılacak. Protokolün, belediyelerin, ticaret odalarının ve üst düzey gayrimenkul yöneticilerinin konuşmacı olarak katılacağı oturumlar “İstanbul Yatırımcılar İçin Neler Vaat Ediyor”, “Neden Yatırım İçin Türkiye”, “Türkiye’nin Mimarları Sahnede”, “13 Milyon Turistin Geldiği Antalya’ya  Siz Yatırım İçin Gelin”, “Kentsel Dönüşüm Yolculuğu: Farklı Semtler, Farklı Projeler”, “Neden Beyoğlu’na Yatırım Yapmalı?” başlıklarından oluşuyor.


Dünyanın dikkatini Türkiye üzerinde toplayacak etkinlikler bunlarla sınırlı olmayacak. Her yıl 20.000 ziyaretçinin katılımıyla gerçekleşen Resmi MIPIM Açılış Kokteyli’nin bu yılki ev sahibi İstanbul Ticaret Odası ve Beyoğlu Belediyesi olacak. Kokteylde uluslararası yatırımcıya Türk tatları ve kültürüyle İstanbul anlatılacak. 


-MIPIM 2015’e Stant ile Katılan Firmalar ve Kuruluşlardan Bazıları: İstanbul Ticaret Odası, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Ankara Ticaret Odası, Beyoğlu Belediyesi, DKY İnşaat, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., IMS Proje Yönetimi, Kuzu Grup, Lal Gayrimenkul Değerleme, Nuhoğlu İnşaat, Ofton İnşaat, Piyalepaşa Gayrimenkul, Proplan Proje Yönetim, Tabanlıoğlu Mimarlık, TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş., Artaş İnşaat, Aydınlı Grup ve Invest İnşaat ortaklığıyla inşa edilen Vadistanbul


-MIPIM 2015’E Münferit Katılım Gerçekleştiren Kuruluşlardan Bazıları: Aremas, Arup, Aşçıoğlu, Baker&Mc Kenzie (Londra), Bemes ,Bilfinger, Çakırağa Construction, Dentons, Entegre, Ece Türkiye, E&Y, Eczacıbaşı, Eva GYO, Ferko, Fiba Group, Gürallar Yapı, Halk GYO, Hergüner Bilgen Özeke Avukatlık, Hill International, HMF, Kone Turkey (Finlandiya), Özak GYO, Polidev,  Polimeks,  Propin, Mergen Consulting, Metro Properties, Multi Turkey Yönetim, Muum Mimarlık, Öncüoğlu + ACP Mimarlık, PWC Turkey, Renaissance Development,  S. Balcıoğlu,  Schindler,  Servotel,  Tahincioğlu Gayrimenkul, TUV-SUD,  Ziylan Gayrimenkul.


MIPIM Ödül Töreni’ne Türkiye’den finalist olmaya hak kazanan 2 proje belli oldu: 

En İyi Otel & Turizm Tesisi Kategorisi’nde; 

Proje: Raffles İstanbul Zorlu Center

Mimar: EAA (Emre Arolat Architecture)

Firma: Zorlu Yapı Yatırım A.Ş: 

En İyi Ofis & İş Geliştirme Kategorisi’nde;

Proje: Selçuk Ecza HQ

Mimar: Tabanlıoğlu Mimarlık, Melkan Gürsel & Murat Tabanlıoğlu

Firma: Selçuk Ecza Holding




Geri Dön