26 / 04 / 2024

MIPIM'de 685 metrekarelik İstanbul çadırı kuruldu!

MIPIM'de 685 metrekarelik İstanbul çadırı kuruldu!

Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM dün açıldı. 90 ülkenin yer aldığı fuarda stant açan 2 bin 600 firma stand açarken binden fazla proje tanıtıldı. Fuarda 685 metrekarelik İstanbul çadırı da büyük ilgi gördü.



Gayrimenkul sektörünün en etkili yatırımcılarını Fransa'nın Cannes kentinde buluşturan MIPIM 2017 dün kapılarını ziyaretçilerine açtı. 17 Mart'a kadar sürecek olan fuara katılan 23 bin ziyaretçi, İstanbul'dan fuarı ziyaret edecek 800'den fazla profesyonelle masaya oturacak.


TAPU HARCINA İNDİRİM

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) 685 metrekarelik dev İstanbul çadırı bu yıl da fuara damgasını vurdu. Çadırda, 'yaşayan İstanbul maketi' ile birlikte İstanbul'un mega projeleri tanıtılacak. 90 ülkenin yer aldığı fuarda, stant açan 2 bin 600 firma ve binden fazla proje görücüye çıktı.


Fuara katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Bakanlar Kurulu'nda tapu harçlarıyla ilgili görüştüklerini anlatarak, "Önümüzdeki günlerde bu konuda birtakım müjdelerimiz olacak. Bana özelikle madde madde yazdırdığınız ne varsa hepsi yavaş hayata geçiyor" dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İstanbul Ticaret Üniversitesi tarafından ülke ve pilot bölgede mekansal strateji planlarının hazırlanması protokolü de imzalandı. İTO Başkanı İbrahim Çağlar, protokolle Türkiye'nin yeni mekansal planlamasında yol haritasının belirleneceğini söyledi.


47 PROJELİK ÇIKARMA

Beyoğlu, 35 yatırımcı ve 47 projeyle MIPIM 2017'ye çıkarma yaptı. Fuarda sergilenen projeler arasında Galataport, Haliçport, Taksim 360, Okmeydanı, Piyalepaşa İstanbul, Örnektepe dikkatleri çekiyor.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "1 trilyon dolar değerindeki yabancı fonlar projelerimizle yakından ilgileniyor" dedi.


EMLAK KONUT GYO YURTDIŞINA AÇILIYOR

Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum fuarda, Türkiye'deki gayrimenkul sektöründeki büyümeyi anlattıklarını söyledi. Hükümetin yılbaşından itibaren birçok düzenleme yaptığını anımsatan Kurum, böylece sektörün ivme kazandığını kaydetti. Emlak Konut'un bazı ülkelerde ve Ortadoğu'da ofisler açacağını bildiren Kurum, ilk konutunu alacak kişilere ulaşmaya çalışacaklarını ve yabancılara sunulan imkânları anlatacaklarını kaydetti.


YABANCIYA TÜRKİYE'Yİ ANLATTIK

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan da MIPIM fuarının gayrimenkul sektörünün en önemli fuarlarından biri olduğunu söyledi. Turan, bu fuarların amacının ülkelerin ya da şehirlerin gayrimenkul alanındaki potansiyelinin ve yatırım fırsatlarının gösterilmesi olduğunu belirterek, buraya gelen sektör temsilcilerinin de yatırımcılarla buluştuğunu, fuarda Türkiye'yi ve projelerini anlattıkları bilgisini verdi.


Rakamlarla MIPIM 2017

 23.000 ziyaretçi

 2.600 stand açan firma

 90 ülke

 Ülke bazında katılımda Türkiye 5'inci sırada

 1.000'den fazla proje

 150 network etkinliği

 100 konferans

 5.300 uluslararası yatırımcı

 1 milyon kartivizit alışverişi


Sabah


Haber Dünya'da şöyle yer aldı


Dünyanın en önemli gayrimenkul organizasyonlarından olan MIPIM 2017, 90 ülkenin katılımıyla kapılarını açtı. Fuarda Türkiye'den 100 proje tanıtıldı. Toplam 1800 metrekarelik alanda tanıtım yapan 223 firmayı temsilen 520 profesyonel katılımcı gelirken, Beyoğlu Yatırımcılar Grubu (BİG) 35 yatırımcı ve 47 proje ile fuara damgasını vurdu. Türkiye'nin en büyük projeleri arasında gösterilen Beyoğlu'nun vitrin projeleri Galataport, Haliçport, Taksim 360, Okmeydanı, Piyalepaşa İstanbul ve Örnektepe, 1 trilyon dolarlık portföyü olan yabancı yatırımcı için roadshowa başladı. MIPIM fuarı sırasında görüşmelerde bulunulan yabancı şirketler arasında Nakheel, Tishman Speyer, Dubai Properties Group LLC, Invesco Real Estate, Hines France, Accorhotels, Aegide Domitys, Aew Europe, Noaho, Y&S Added Value Trading Limited, Cariyle Real Estate Advisors France, Bouygues Construction, Morgan Stanley, Accumulata Immobilien AG, L'IMMOBILIERE ROMANDE IMROSA, Woehr +Bauer GMBH, Credit Suisse, Deka Immobilien GMBH, UBS Fund Management yer alıyor. 

Beyoğlu'ndan 47 proje yer aldı 

Cannes'da düzenlenen MIPIM 2017'ye ilişkin değerlendirme yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "İşimiz Beyoğlu, gücümüz Yatırımcılarımız diyerek bu sene MIPIM'e Beyoğlu Yatırımcılar Grubu (BIG) ile katılma kararı aldık. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız olumsuzluklar üzerine 'Zaman birlik beraberlik zamanıdır, kenetlenme zamanıdır' dedik ve bu sene MIPIM'de Beyoğlu'nun yeni yüzüne kavuşmasında çok büyük emekleri olan kıymetli yatırımcılarımızla geldik. Büyük bir gururla söyleyebilirim ki 1 trilyon dolar değerindeki yabancı fonlar projelerimizle yakından ilgileniyor" dedi. Beyoğlu'nun yatırım için biçilmiş kaftan olduğunu belirten Demircan, "Yabancı yatırımcıların önüne toplam büyüklüğü 20 milyar dolar olan 47 ayrı proje portföyünü koymak istiyoruz. Bu 47 projenin 6 tanesi tamamen Türkiye'nin prestij projelerinden oluşuyor ve 10 milyar dolar büyüklüğü var. Yabancıların öncelikle doğrudan gayrimenkul portföyüne yatırım yapmalarını arzuluyoruz. Ayrıca son dönemde Türkiye'de geliştirilen gayrimenkul sertifikası işi var. Orta vadede buraya dayabancılarınyatırım yapacağını düşünüyoruz" dedi. 



100 yatırımcı İstanbul Çadırı'nda Türklerle buluşacak 

Fuarda İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) iki yıldır MIPIM'de kurduğu 685 metrekarelik İstanbul çadırı bu yıl dev bir B2B ikili görüşme alanı olarak konumlandırıldı. "İki Kıta Tek Şehir" sloganı ile ziyaretçi çeken gayrimenkul çadırında. MIPIM'e katılan 23 bin profesyonel ziyaretçiyle İstanbul'dan fuarı ziyaret eden 500'den fazla profesyonel masaya oturacak. İTO, fuarın ikinci gününde, 100 büyük yatırımcıyı Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin de katılacağı tanışma toplantısında Türk yatırımcılarla bir araya getirecek. İTO Başkanı İbrahim Çağlar, 685 metrekare büyüklüğündeki İstanbul Çadırı'nın her noktasını uluslararası yatırımcılar ile Türk girişimcilerin buluşma yeri olarak planlandıklarını belirterek, "Uluslararası alım yapan en büyük 100 MIPIM katılımcısı ile temasa geçtik. Yöneticilerini Türk firmalarıyla görüşme yapmaları için İstanbul Çadırı'ndaki B2B alanına davet ettik. Bu suretle işadamlarımızın birçok önemli kontrata da imza atmalarını bekliyoruz" dedi. Fuarda İTO ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında 'Ülke ve Pilot Bölgede Mekansal Strateji Planlarının Hazırlanmasına ilişkin İşb irliği Protokolü' imzalandı. 


Dünya


Geri Dön