29 / 03 / 2024

Alkaş Grup, MIPIM'i Türkiye'ye getirecek!

Alkaş Grup, MIPIM'i Türkiye'ye getirecek!

15-18 Mart tarihleri arasında Fransa'nın Cannes kentinde gerçekleştirilecek MIPIM'e Türkiye'den katılım her geçen yıl artarken, fuarın ilerleyen yıllar içinde Türkiye'de yapılması öngörülüyor. İşte fuarın ayrıntıları...



Dünyanın en büyük uluslararası gayrimenkul fuarı MIPIM, bu yıl 27. kez düzenlenecek. 15-18 Mart tarihleri arasında Fransa'nın Cannes kentinde gerçekleştirilecek fuara Türkiye'den katılım her geçen yıl artarken, fuarın ilerleyen yıllar içinde Türkiye'de yapılması öngörülüyor. 


Alkaş Grup'un Türkiye organizasyonunu üstlendiği MIPIM Fuarı öncesi yapılan toplantıya Piyalepaşa, Özak GYO, Çalık Holding, Ağaoğlu, DKY inşaat. Zorlu Gayrimenkul, Tahincioğlu, Vadistanbul ve Turkish Seramics gibi önemli firmaların üst düzey yöneticileri; İstanbul, Balıkesir, Hatay, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanları ile buluştu. Bu yıl 30 bin kişinin katılımının öngörüldüğü fuar ile ilgili çalışmalar değerlendirildi. 


Fuarla ilgili konuşan Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı ve JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, "Önümüzdeki yıllarda İstanbul'da MIPIM ve MAPICI düzenlemek için girişmde bulunduk. Görüşmelerimiz sürüyor" diye konuştu. Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer,'de MIPIM'e 750 kişilik Türk iş adamıyla birlikte katılacaklarını belirterek, İstanbul Ticaret Odası'nın bu yıl fuardaki Türk çadırını büyütme kararı alarak 300 metrekareden 600 metrekareye çıkardıklarını söyledi. Fuarda yine İstanbul maketinin sergileneceğini aktaran Aközer, Türk Seramik Grubu'nun fuarın en önemli anlarından olan ödül gecesinin sponsoru olduğunu söyledi. 


Turistik maket yerine profesyonel maket lazım


Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise Beyoğlu bölgesinde proje yapan 11 firmayla fuara katıldıklarını kaydederek, fuarı maketini eleştirdi. 

Demircan, turistik İstanbul maketi yerine, projelerini konumunu gösteren profesyonel bir maketle fuarda yer almanın önemine değindi. Balıkesir Büyükşehir Başkanı Ahmet Edip Uğur basın toplantısında gerçekleştirdiği konuşmada, 2015 de Balıkesir MIPIM fuarında planlanan projeler ile yer aldıklarını belirterek, "Fuar ilin gelişim ve yatırım potansiyelinin, başta yerli basın olmak üzere uluslararası basmda yer almasına olanak sağladı. Bu da beraberinde bölgeye yerli ve yabancı yatırımları getirdi. Bu sene daha çok proje ile gidip daha çok yatırımla geri döneceğiz inşallah. Sanayiden lojistiğe, turizmden hizmet sektörüne birçok farklı alanda projelerimizi yatırımcıların dikkatine sunmak istiyoruz. Şehir merkezinde ön plana çıkan projeler Çay Deresi ve Çamlık Rekreasyon alânları. Körfez bölgesinden ise Ayvalık Köprü ve Kruvaziyer Limanı, Port Gömeç ve Tuzla Önü Projeleri sergilenecek" dedi.


Dünya


 


Geri Dön