26 / 04 / 2024

MIPIM'in yol haritasını Dubai'de çizdiler!

MIPIM'in yol haritasını Dubai'de çizdiler!

Avrupa' nın gayrimenkul fuarı MIPIM' e yönelik projelerini Dubai' de belirleyen Dumankaya İnşaat ofis projeleriyle, Artaş ise Tema ve Vadi İstanbul ile dikkat çekmeyi planlıyor.




DUBAİ Cityscape Gayrimenkul Fuarı, Türk müteahhit firmaları açısmdan oldukça verimli geçti. Talepler doğrultusunda yeni projeksiyonlarla Fransa'da gerçekleştirilecek Avrupa'nın en önemli gayrimenkul fuarlarından MIPIM'e yönelik hazırlıklarını sürdüren firmalar mevcut projeleriyle birlikte yeni yatırımlarını, dünyanın ilgisine sunacak. 


Satışı 5'e katlayacak


Artaş Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Dumankaya Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya ve Başkan Vekili Barış Dumankaya Dubai'de MIPIM'e yönelik projeleri hakkında hedeflerini anlattılar. 


Çetinsaya, "Fransa'da Tema İstanbul projemize önem vereceğiz. İstanbul Halkalı'da 330 dönüm arazi üzerinde 3614 konut,Tema World eğlence parkı, rezidans ve otel olarak gerçekleştiriDumankaya Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya (solda) ve Başkan Vekili Barış Dumankaya, MIPIM'e damga vuracaklarını söylediler. 

len Tema İstanbul MIPIM'de yıldızımız olacak. Ayrıca Vadistanbul da Avrupa'da yatırımcılara göstereceğimiz çok önemli bir konut projesi" dedi. 


Artaş, Keleşoğlu, Aydınlı ortaklığıyla hayata geçirilen Vadistanbul projesinin otel, alışveriş ve ofisten oluşan ikinci etabının Dubai'de tanıtıldığına değinen Çetinsaya, "Vadistanbul'un ikinci adasında 175 bin m2 ofis alanı bulunuyor. Yabancılarla görüşmeler oluyor. Bu yılki MIPIM fuarında 20 milyon dolarlık konut satışı yapmıştık. Dubai'de bunun üzerine çıkıyoruz. 100 milyon doları bulacağını tahmin ediyoruz. Dubai'de görüştüğümüz yatırımcıları İstanbul'a davet ettik" diye konuştu. 


Yeni projeler 


Avrupa Konutları markasıyla gerçekleştirecekleri yeni projelerinden de söz eden Çetinsaya, Topkapı'daki Kale projelerinde 600 konutun yer aldığını, bu konutlar için 1800 talep geldiğini söyledi. Avrupa Konutları TEM 2'de 414 daire yer aldığını ve bu dairelerin büyük çoğunluğunu lansman yapmadan sattıklarını belirten Çetinsaya, sınırlı sayıda 3+1 ve 4+1 dairelerin kaldığını kaydetti. Çetinsaya, Gaziosmanpaşa'da 220 bin m2'lik alanda dönüşüm yapacaklarını, projenin adının da TEM 3 olacağını belirtti. 


Dumankaya Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya da MIPIM'de daha çok ofis projeleriyle öne çıkacaklarını ifade etti. 


Dubai fuarının verimli geçtiğini ve gelecek fuarlar için önemli bir gösterge niteliği taşıdığını dile getiren Dumankaya, "Yabancılarla sıcak temas kurduk. 


Körfez yatırımcısı Türkiye'ye yakın ilgi duyuyor. Avrupalı yatınmcı da bu ilgiyi yalandan takip ediyor. Londra'da, Berlin'de, Nevv York'ta ve Dubai'de konutu, ofisi olanlar İstanbul'dan da konut ve ofis satın almak istiyor. 

Dubai Cityscape'te blok talepler öne çıktı." diye konuştu. 


İstanbul'un her iki yakasında projeler yaptıklarını belirten Banş Dumankaya da, mevcut yatınmcılarınm yeni projelerdeki satın almalarda önemli bir yekun teşkil ettiğinin altını çizdi. 



Sözcü


Geri Dön