20 / 04 / 2024

Mirasçılık belgesi noter ücreti 2016!

Mirasçılık belgesi noter ücreti 2016!

Mirasçılık belgesi, bir kimsenin vefatı halinde, yakınlarına kendisinden miras kalması durumunda; bu mirasçıların kimler olduğunu gösteren belge oluyor. Peki, mirasçılık belgesi noter ücreti 2016 ne kadar?



Mirasçılık belgesi noter ücreti 2016!

Mirasçılık belgesi, bir kimsenin vefatı halinde, yakınlarına kendisinden miras kalması durumunda; bu mirasçıların kimler olduğunu gösteren belge oluyor. Bu belge veraset ilamı olarak da biliniyor.


Mirasçılık belgesi mirasçılardan birinin başvurusu üzerine yasal mirasçı oldukları belirlenenlere, sulh mahkemesince veriliyor.


Mirasçılık belgesi çıkarmak için kanuni bir süre kısıtlaması bulunmuyor. İsteyen herkes istediği zaman mirasçılık belgesini çıkarabiliyor. 


Ancak mirasçılara gayrimenkul intikal etmişse bu gayrimenkullerin beyan edilmesi ve vergilerinin ödenmesi gerekiyor. Bu gibi durumlarda 3 ay içinde mirasçılık belgesi alınarak veraset beyanı yapılmazsa cezası doğabiliyor.


Mirasçılık belgesi, Sulh Hukuk Mahkemesinden alınabildiği gibi, noterden de alınabiliyor. Bunun için notere belli bir harç ödemesi yapılıyor. Peki, mirasçılık belgesi noter ücreti 2016 ne kadar?


Mirasçılık belgesi noter ücreti 2016

Mirasçılık belgesi noter ücreti geçtiğimiz yıl 54,60 TL olarak tahsil edilmişti. 2016 yılında ise bu mirasçılık belgesi noter ücreti 60,80 TL oldu. 



Mirasçılık belgesi harcı 2015!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön