18 / 04 / 2024

Mirasın taksimi davası dilekçe örneği!

Mirasın taksimi davası dilekçe örneği!

Miras hukukuna göre kalan mirasın taksimi için bir dilekçe ile Sulh Hukuk Mahkemesine başvuruda bulunulabiliyor. Peki, mirasın taksimi davası dilekçesi nasıl yazılır? İşte mirasın taksimi davası dilekçe örneği..



Mirasın taksimi davası dilekçe örneği!

Miras, vefat eden kimsenin geride bıraktığı mallarda hakkı olan şahıslar ile her birinin payını ve bu paylarla ilgili hesap şekillerini gösteren hükümler ve kaideler olarak ifade ediliyor.


Miras hukuku, Medeni Kanun kapsamında düzenleniyor. Mirasın taksimi bu kanun esaslarına göre yapılıyor. Miras taksiminde iştirakçilerin tümünün gayrimenkul veya hisse alması şartı bulunmuyor. İştirakçilerden sadece birine intifa hakkı düşecek şekilde taksim yapılabiliyor.


Miras taksimi için bir dilekçe ile Sulh Hukuk Mahkemesine başvuruda bulunulabiliyor. Peki, mirasın taksimi davası dilekçesi nasıl yazılır? Mirasın taksimi davası dilekçe örneği aşağıda yer alıyor.


Mirasın taksimi davası dilekçe örneği..


NÖBETÇİ SULH HUKUK MAHKEMESİNE


………………….


DAVACI   : Ad soyad TC kimlik adres         

DAVALI   :   

1- ad soyad TC kimlik adres      

2- ad soyadTC kimlik adres 

3- ad soyadTC kimlik adres


DAVA KONUSU : Ortaklığın giderilmesi


OLAYLAR          : Taraflarla ortakmurisimiz …….. den kalma  İzmir  ili ….. İlçesi ……mahallesi ……., ada ……, parseldekayıtlı ……….. taşınmaza müştereken sahibiz.Davalılarla taşınmazın taksimikonusunda anlaşmaya varılamamıştır.


Söz konusutaşınmazdaki şüyuun mümkünseaynen taksimi,değilse satılarak ortaklığın giderilmesini talep etmekteyiz.


Bu nedenle işbu davanın açılması zorunlu olmuştur.


HUKUKİ SEBEPLER : İlgili mevzuat


DELİLLER   : Tapu kaydı ,verasetilamı ,keşif ve her türlü delil.


SONUÇ VE TALEP      : Yukarıda arz edilen sebep vegösterilen delillere binaen davanın kabulü ile mezkur taşınmazın mümkünse aynentaksimi değilse satışının yapılması suretiyle şüyunun izalesine ve lede edilenparanın ortaklar arasında tapuda gösterilen oranda paylaştırılmasına kararverilmesini saygılarımla arz ve talep ederim…. ...../..../2014


DAVACI

AD-SOYAD

İMZA


EK:

1-     Kimlikfotokopisi

2-     Tapukaydı sureti

3-     Veraset İlamı  


SONUÇ VE İSTEM: Yukarıda açıkladığım sebeplerden dolayı …….. ismimim …… olarakdeğiştirilmesi izninin sağlanmasını saygılarımla arz ederim.  …./…./2014

                                                                 

Davacı   


Miras payının devri ve taksimi!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön