19 / 04 / 2024

Mobilya Tasarımı kapsamında 26 proje sergilendi!

Mobilya Tasarımı kapsamında 26 proje sergilendi!

İzmir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimari ve Çevre Tasarımı Bölümü üçüncü sınıf öğrencileri stres ve teknolojiden uzaklaşmak için kitaplarına ve evcil hayvanlarına sığınanlara yönelik mobilya tasarımları hazırladı.



İzmir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimari ve Çevre Tasarımı Bölümü üçüncü sınıf öğrencileri stres ve teknolojiden uzaklaşmak için kitaplarına ve evcil hayvanlarına sığınanlara yönelik mobilya tasarımları hazırladı. İç Mimarlık ve Çevre Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Işıl Yıldırım ve Öğr. Gör. Mimar Hande Uğur Balçu tarafından verilen 'Mobilya Tasarımı' dersi kapsamında tasarlanan 26 proje, Agora Alışveriş merkezinde sergilendi. 


Öğrencileri problem çözmeye yönelik projeler hazırlama noktasında teşvik ettiklerini belirten Yrd. Doç. Dr. Yıldırım, öğrencileri bu projeler aracılığı ile sektörle bir araya getirmeyi hedeflediklerini ifade etti. Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Arkon ve akademisyenlerin de katılımı ile açılan sergi, alışveriş merkezine gelenler tarafından oldukça ilgi gördü. 


Proje sergisinin ikinci gününde öğrencilerle bir araya gelen ve tasarımlarına yönelik tavsiyelerde bulunan  İzmir  Mobilyacılar Odası Başkanı Tevfık özdemir ise sektör ve üniversiteler arasında kurulacak işbirliklerinin, genç tasarımcıların önünü açacağını dile getirdi. 





Ege Telgraf


Geri Dön