25 / 04 / 2024

Mobilya, Türkiye'nin yeni lokomotifi oluyor!

Mobilya, Türkiye'nin yeni lokomotifi oluyor!

Katma değer vergisinin yüzde 18'den yüzde 8'e düşmesinin büyüme oranlarına yansıması ise yüzde 25-yüzde 30 civarında oldu. Devletin indirim hamlesi sadece esnafın değil tüketicinin de yüzünü güldürdü.



KDV indirimi sektöre derin bir nefes aldırırken piyasaları da hareketlendirdi. Katma değer vergisinin % 18'den %8'e düşmesinin büyüme oranlarına yansıması ise %25-%30 civarında oldu. Devletin indirim hamlesi sadece esnafın değil tüketicinin de yüzünü güldürdü. KDV oranın düşmesi ürünlere ciddi bir indirim olarak yansırken talep ve alım gücünü arttırdı.


Devletin sunduğu indirim fırsatı piyasaları hareketlendirirken, 500 bin kişiye ekmek kapısı olan mobilya sektöründe, öngörülen %25'lik büyüme 125 bin kişiye de istihdam olanaklarının kapısı açılacak.

Sektöre can suyu devletten...

Söz konusu indirimi değerlendiren Loda Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Karaçak; Hareketli bir dönemdeyiz. Devlet teşvikiyle mobilya sektöründe önemli bir büyüme hedefliyoruz. KDV indirimi kayıt dışı faturasız satışların azalmasına sebep olarak, özellikle iç piyasayı hareketlendirecektir. Bu anlamda KOBİ’ler için önemli fırsatlar söz konusu. Fırsatı başarıya çevirmek ise bilgi birikimi ve kalifiyeli kadrolardan geçiyor. KOBİ’ler gerekli koşulları sağlarlarsa özellikle küçük ve orta ölçekli pazarlarda devletin sağladığı teşvik fırsatlarını başarıya çevirebilirler. Türk mobilya sektöründe, ithalatın 3 katı kadar ihracat yapılıyor. Mobilya sektörü olarak dünya üretim sıralamasında 17. sıradayız. Ancak, sektör desteklendiği takdirde dünyada ilk 5'te yer alabiliriz. Bu anlamda, devlet teşviki ile yapılan bu indirim oranlarının, kalıcı olması mobilya sektörü adına büyük bir motivasyon kaynağı olacaktır." dedi. 


Evinizi yenilemenin tam zamanı...

İlham veren tasarımlara imza atan Loda, “mutlu yaşam alanları” felsefesiyle yarattığı ürün yelpazesiyle evlerde değişimin kapılarını aralıyor. Devletin verdiği %10’luk teşvik indirimine ek olarak,  Loda Mobilya’nın tüm mağazalarında geçerli olacak %20’lik indirim fırsatı ile yeni evlenecek çiftler ve evini yenilemek isteyenlere %30 indirim imkânı sunuyor. 30 Nisan’a kadar devam edecek olan indirim mobilya ihtiyacı olanların yüzünü güldürecek.


Geri Dön