27 / 04 / 2024

Mobilyada KDV yüzde 18'den 8'e inecek!

Mobilyada KDV yüzde 18'den 8'e inecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 'Vergi Denetim Kurulu Strateji Değerlendirme' toplantısında yeni vergi indirimleriyle ilgili bazı açıklamalar yaptı. Albayrak, otomotiv, beyaz eşya, mobilya ve konutta KDV ve ÖTV indirimleri yapılacağına değindi.



'Vergi Denetim Kurulu Strateji Değerlendirme' toplantısında bazı açıklamalar yapan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yeni vergi indirimleriyle ilgili konuştu. Otomotiv, beyaz eşya, mobilya ve konutta KDV ve ÖTV indirimleri yapılacağını müjdeleyen Bakan Albayrak, "İndirimler yarından itibaren geçerli olacak" dedi.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, mobilyada KDV yüzde 18'den 8'e inecek ve bu indirim yıl sonuna kadar devam edecek. Beyaz eşyada ise yıl sonuna kadar ÖTV sıfıra inecek.

"EN KÖTÜSÜNÜ GERİDE BIRAKTIK DEMİŞTİM"

Bakan Albayrak, "Eylül enflasyonu için en kötüsünü geride bıraktık demiştim. Adım adım iyileşmeyi sağlayarak bu trend devam edecek. Birileri Türkiye için kriz çığırtkanlığı yapsa da ekim ayı enflasyonu ile inşallah ne kadar güçlü bir süreç ve pozitif gelişmelerle teker teker bu olumlu gelişmeleri göreceğiz." dedi.

Beyaz eşya ve mobilya KDV ve ÖTV indirimi 2018!


Geri Dön