25 / 04 / 2024

Molla İbrahim Koyu'ndaki kaçak yapı hakkında karar verildi!

Molla İbrahim Koyu'ndaki kaçak yapı hakkında karar verildi!

Muğla'nın Milas İlçesi'nde yer alan Mazı Köyü'ndeki Molla İbrahim Koyu'nda kaçak olarak inşa edilen binanın 3 Haziran'da yıkılmasına karar verildi.



Muğla'nın Milas İlçesi'nde yer alan Mazı Köyü'ndeki Molla İbrahim Koyu'nda kaçak olarak yapılan beton bina hakkında karar verildi. 

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; 300-400 yıllık zeytinlikleriyle meşhur Mazı Köyü'nün en çok beğenilen koyu olan Molla İbrahim Koyu'nda yapılan yapılaşmaya vatandaşlar isyan etti. 'Katliam' olarak belirlenen yapılaşma için CHP'li Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat'a seslenen vatandaşlar betonlaşmanın engellenmesi talep etti.

BETONLAŞMA 2014'TE BAŞLAMIŞ

Molla İbrahim Koyu'nda yapılan binanın sahibi İstanbul'da yaşayan işadamı C.E… İşadamı bu arsayı 2014 yılında Gökbel'den Hamdi K. isimli bir şahıstan satın almış.

YIKIM KARARI VAR AMA UYGULANMIYOR

Aynı yıl arsanın avlusuna taş duvar yapılmaya başlandığı, daha sonra da binanın yapımına başlandığı ortaya çıktı. Bina ile ilgili zabıtanın tutanak tuttuğu, yıkım kararının olduğu ancak halen bir işlem yapılmadığı ortaya çıktı.

Kaçak yapının 3 Haziran günü yıkılması kararlaştırıldı. Belediye ekipleri 3 Haziran tarihinde koya gidip yıkımı tamamlayacak.

Muğla Molla İbrahim Koyu’ndaki kaçak yapılaşma pes dedirtti!


Geri Dön