16 / 04 / 2024

Morgans Grup Türkiye'deki ilk otelini Karaköy'de açtı!

Morgans Grup Türkiye'deki ilk otelini Karaköy'de açtı!

Dünyanın en önemli butik otel zincirlerinden Morgans Grup’un en yeni oteli 10 Karaköy, A Morgans Original, 18 Kasım 2014 tarihinde kapılarını açtı. Otel, grubun Türkiye'deki ilk yatırımı...



Los Angeles, New York, San Francisco, South Beach ve Londra’dan sonra Türkiye pazarına giren Morgans

Grup, Büyük Balıklı Han’ın bulunduğu tarihi binada 18 Kasım’da ilk otelini açtı. Türkiye’de butik otel anlayışına yeni bir boyut kazandıracak olan 10 Karaköy A Morgans Original, şehrin kültür ve tarih merkezi olarak kabul edilen

Karaköy’de yer alıyor.

 

TARİHSEL DOKU ÖN PLANDA

19’uncu yüzyılda hastane olarak kullanılan Büyük Balıklı Han’ın tarihi yapısı bozulmadan yenilenen binanın mimarlığını ödüllü mimar Sinan Kafadar- METEKS Grup üstlendi. Otelin sanat danışmanlığında ise Tuğba Doğan ve Evren Basık’ın imzası yer alıyor. 10 Karaköy A Morgans Original’da 71 oda yer alıyor. Otelde 25 Standart Oda, 17 Superior Oda, 24 Deluxe Oda, 3 Loft Suite, 1 Loft Terrace Suite ve 1 Penthouse bulunuyor. Konforun şık detaylarla harmanlandığı odalarda LED TV, kasa, IPod docking station ve espresso makinesi bulunuyor. Karaköy Limanı’na 3 dakikalık yürüme mesafesinde bulunan otel, Sultanahmet’e 4 km, Taksim’e 3 km, Atatürk Havalimanı’na ise 20 km uzaklıkta yer alıyor.


MANZARANIN KEYFİNİ SKY TERRACE’DA ÇIKARTIN


Otel misafirlerinin yanı sıra Karaköy müdavimlerine de hitap edecek olan otelin terasında yer alan Rudolf Sky Terrace eşsiz manzarası ile dikkat çekiyor. Özel partiler, kutlamalar için yakında herkesin adresi haline gelecek olan Sky Terrace her gün 16.00-01.00 saatleri arasında hizmet veriyor. DJ performanslarının da sergileneceği terasta birbirinden farklı kokteyller servis ediliyor.


Otelin giriş katında yer alan 37 kişilik Rudolf Bar’da ise, yerli ve yabancı her markadan şarabın yer aldığı geniş bir şarap kavı bulunuyor. Otel misafirleri dışında da hizmet verecek olan bar, saat 11.00-01.00 arasında Karaköy müdavimleri bekliyor olacak.


DÜNYACA ÜNLÜ ŞEFTEN LEZZETLER RUDOLF’TA 


Otelin bünyesinde dünyaca ünlü şef Rudolf Van Nunen’in restoranı Rudolf yer alıyor. 22 yıldır Türkiye’de yaşayan ve Türk damak zevkine ilişkin tüm detaylara hakim olan Rudolf Van Nunen 82 kişi kapasiteli restoranında Akdeniz ve dünya mutfağından örneklere yer veriyor. Ünlü şef aşçı, Slow Food konseptiyle hazırlanan birbirinden lezzetli başlangıçlar, ara sıcaklar, ana yemekler ve tatlılar hazırlıyor. Restoran her gün saat 07.00-23.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Konumlandırma olarak iş merkezlerine yakınlığıyla da öne çıkan 10 Karaköy A Morgans Original’da, 73 metrekarelik 70 kişi kapasiteli toplantı salonu da yer alıyor. 



Geri Dön