28 / 03 / 2024

Mudanya Sahili'nde dönüşüm başlıyor!

Mudanya Sahili'nde dönüşüm başlıyor!

Bursa’nın sahip olduğu tüm değerleri en iyi şekilde kullanan Büyükşehir Belediyesi, kentin turizm pastasından aldığı payı artırabilmek için kültür turizmi ve dağ turizminin ardından şimdi de sahil turizmi için düğmeye bastı.




Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale süreci tamamlanan Mudanya İskelesi - Mütareke Binası arası Kentsel Tasarım ve Rekreasyon projesi kapsamında sahilde çalışmalar başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 1 kilometre uzunluğunda ve yaklaşık 30 bin metrekarelik sahil bandında yapılacak çalışmalarla deniz üstünde seyir terasları, yürüyüş yolları, yeşil alanlar, çevre düzenlemesi, kafe ve büfelerle Mudanya sahilinin Bursalıların buluşma noktası haline geleceğini söyledi.


Her alanda marka kent olabilmek için Bursa’nın sahip olduğu tüm değerleri en iyi şekilde kullanan Büyükşehir Belediyesi, kentin turizm pastasından aldığı payı artırabilmek için kültür turizmi ve dağ turizminin ardından şimdi de sahil turizmi için düğmeye bastı. Gemlik, Mudanya ve Karacabey Boğazı’nı da içine alan yaklaşık 88 kilometrelik sahil bandını her bölgesinin yapısına özel projelerle turizme açmaya hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, bu doğrultusunda en önemli çalışmayı Mudanya sahilinde başlattı. Daha önce İmralı Adası ile bağlantının sağlandığı Mudanya Belediye binası önündeki askeri irtibat noktasını İskele üzerine taşıyarak, sahil bandını yıllar sonra yeniden kullanımına açan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Mudanya İskelesi ile Mütareke Binası arasında kalan 1 kilometrelik alandaki sahil düzenleme projesinin startını verdi.


Mudanya’ya değer katacak

Proje kapsamında deniz dolgu malzemesi olarak kullanılan kayaların su içinden çıkarılması çalışmaları devam ederken, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Beraberindeki Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın’dan çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Altepe, uzun zamandır hazırlıklarını yaptıkları projede çalışmaların başladığını söyledi. Çalışmaların ilk etabının restorasyonunu tamamladıkları Mütareke Binası ile BUDO İskelesi arasında kalan 1 kilometrelik sahil bandında yapılacağını belirten Başkan Altepe, “Yaklaşık 30 bin metrekarelik alanda düzenleme yapılmış olacak. Deniz dolgusu, su içi betonları, deniz üstünde seyir terasları, yürüyüş yolları, yeşil alanlar, çevre düzenlemesi, çeşitli kafe ve büfelerle burası tam anlamıyla bir sahil bandı olacak. Gerek Mudanyalıların gerekse Bursalıların en önemli buluşma noktası haline gelecek. Yaklaşık 20 milyon TL’ye mal olacak çalışmalar, şimdiden halkımıza hayırlı olsun” dedi.



Bursa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön