18 / 04 / 2024

Muğla Göcek Koyları'nda otel mi kurulacak?

Muğla Göcek Koyları'nda otel mi kurulacak?

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Muğla'daki Göcek Koyu'ndaki alanların imara açıldığı yönündeki haberlerin asılsız olduğunu belirtilerek, koyda otel kurulmasının mevcut mevzuata göre mümkün olmadığını bildirdi.



Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Muğla'daki Göcek Koyu'ndaki alanların imara açıldığı yönündeki haberlerin asılsız olduğunu belirtilerek, koyda otel kurulmasının mevcut mevzuata göre mümkün olmadığını bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında "Göcek Koyu'nun imara açıldığına" dair gerçeği yansıtmayan haberlere yer verildiği hatırlatıldı. Açıklamada, "Mesire yerlerinin 29 yıllığına kiralanması, bu yerlerden faydalanan vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet verilmesi içindir. 


Tahribat olmayacak

Mesire yerleri 3 yıllığına, 10 yıllığına veya 29 yıllığına kiraya verilebilmektedir. Mesire yerlerinde planların dışında herhangi bir yapı veya tesisi yapma imkanı bulunmadığı vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi: "Bu bölgeler birinci derece doğal sit, Göcek-Fethiye Özel Çevre Koruma sahası ve aynı zamanda 3621 Sayılı Kıyı Kenar Kanununa tabi olması nedeniyle mevcut tesisler tadilat yapılarak kullanıma sunulacak. Yeni yapılması gereken tesisler ise ilgili kurumlardan onay alındıktan sonra yapılacaktır. Bu nedenle koylarda kesinlikle tahribat olmayacaktır. Aksi takdirde sözleşmeler derhal iptal edilmektedir. Bu konuda da çok sıkı bir denetim yapılmaktadır" denildi. Bölgede çok sıkı denetim yapıldığının vurgulandığı açıklama, 2015 yılında vatandaşlara iyi hizmet vermeyen 138 mesire yerinin kapatıldığı ifade edildi.


Yeni Asır


Geri Dön