29 / 03 / 2024

Muğla Marmaris'teki 5 bina yıkılacak!

Muğla Marmaris'teki 5 bina yıkılacak!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 5 bine yakın binaya, imara aykırı oldukları gerekçesiyle yıkım kararı verildi. Aralarında 35 otel ve 500 konutun da bulunduğu bu binalara, ayrıca toplam 15 milyon lira para cezası kesildi.



MARMARİS Belediyesi, geçen yıldan bu yana ilçedeki kaçak yapılaşmayla ilgili çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Biiyükşehir Kanunuyla birlikte mahalleye dönüşen köyleri de kapsayan denetimlerde, 5 bine yakın binanın imara aykırı olduğu tespit edildi. Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, yaptığı açıklamada ülkede imar planı diye bir şey olmadığını öne sürdü. Bir yıllık sürede yüzlerce konut, işletme ve otelin de içinde bulunduğu ne kadar şikâyet konusu olan yer varsa hepsine işlem yapmak zorunda kaldıklarım ifade eden Acar, "Bu alanlara yıkım kararları çıkardık, para cezaları kestik." dedi. Bu binaların arasında 35 turistik tesisin de bulunduğunu kaydederek, "Bunca yıldır çalışan otelin, bilmem kaç santimlik imara aykırı durumu varmış. Bırakın Marmaris'i, ülke genelinde tüm yapıları inceleyin, mutlaka birkaç santim aykırılıklar çıkar. 


Ne yani, şimdi biz bu birkaç santim için bu 25 yıllık oteli yıkmalı mıyız? Yazık, günah değil mi? 

Ceza kestiğimiz ve yıkım kararı aldığımız çok ciddi büyük tesisler var. Ne yapacağımızı şaşırdık. 

Kaçak yapılaşmaya karşıyız tabii ki ama bunlar önceden yapılmış binalar. Küçük küçük unsurlar nedeniyle bu tür yerleri mühürleyip yıkım emri çıkarmak zorunda kaldık. Bu anlayışla bu iş bu şekilde yürümez. Yeni yapılan otellerden beş yıldızlı olanlarına kadar çok sayıda otel mühürlendi ve ceza kesildi. Sezon ortasında bunların oteli boşaltıp kapıya kilit mi asmaları gerekiyor?" diye konuştu. İlçe merkezindeki 120 konuta yıkım kararı verilip ceza kesildiğinin altını çizen Başkan Acar, "Yıkım kararı alınan 120 konut ama bunların içinde 20'den tutun da 100.120 dairelik siteler var. Bunlar da gözönüne alındığında, tutanakla tespit edilen kaçak yapı sayısı 500'e varıyor. Oteller ile konutlara çıkan ceza ise toplamda 15 milyon lira. 

Yeni projeler üreteceğimize, maalesef evrak getir götür anlayışı ile enerjimizi tamamen harcıyoruz. Kişi ayırmadan, adama göre muamele yapmadan tüm kamu kurum ve kuruluşlarının başındaki insanlarla kent için birlikte çalışmak zorundayız. Merkezî yönetim, desteğini vererek seçimlerde primini görsün. Belediye karşı partiden olmasına rağmen, 'Şu yatırımları yaptık.'diyebilmeli. Bu küçücük yeri hep birlikte uçuracak noktaya getirmemiz mümkün." dedi. 



Dokuz Sütun 


Geri Dön