25 / 04 / 2024

Muğla'da 782 milyon TL'lik toplu açılış!

Muğla'da 782 milyon TL'lik toplu açılış!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen 782 milyon TL'lik yatırımın toplu açılış törenini gerçekleştirdi.



 

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 782 milyon TL yatırım ve 426 milyon TL projelerinin açılış ve temel atma töreni gerçekleşti. Muğla Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün de katıldı.

 

Konuyla ilgili olarak konuşan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun; “Bizim belediyelerimiz her türlü konuda titizlikle çalışıyor ve görevlerini başarı ile yerine getiriyorlar. Onların sonuna kadar arkasında ve yanındayız. Çeşitli belediyelerimizin koordinasyonunda çalışma grupları oluşturduk. Ulaşımdan akıllı kentlere, sosyal politikalardan kırsal kalkınmaya, kentsel gelişimden çevre sorunlarına kadar birçok konuda belediyelerimiz bir araya geliyor, ortaklaşıyor. Gelecekteki belediyecilik uygularımıza ışık tutacak proje ve uygulama kitapçıkları üretiyorlar. “Sosyal Demokrat Belediyelerde Ulaşım Politikaları” kitapçığı bu çalıştayın bir ürünüdür. CHP’li belediyeler olarak ulaşıma planlı yaklaşmakta, özel araç sahipliğini değil toplu taşımacılık çözümlerini öne çıkarmaktadır. Kooperatifçiliği özendirmektedir. Yayalara ve bisiklet yollarına öncelik vermektedir. Teknoloji ve akıllı çözümleri benimsemektedir. Dejavantajlı gruplara yönelik pozitif ayırımcılığı benimsemektedir.” dedi.


782 Milyon TL Yatırımın açılışı 426 Milyon TL Proje’nin temeli Atıldı

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 782 Milyon TL yatırımının açılışı, 2018’de hayata geçireceği 426 Milyon TL projenin temeli atıldı. Açılış ve temel atma töreninde konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Muğla’da söz verdiği hizmetleri bir bir gerçekleştirdiklerini söyledi. Başkan Gürün sözlerini şöyle tamamladı: “Bu güzel günümüze, bağ bozumu günümüze hepiniz hoş geldiniz. Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olmasıyla birlikte kuruluşumuzu ve hayatın doğal akışında rutin işlerin aksamadan işlemesini sağladık. Muğlamızı 6 bölgeye ayırdık ve 27 ayrı alt birimle Muğla’da ulaşılmadık köy, belde bırakmadık. Muğlamıza bugüne kadar 782 Milyon TL yatırım yaptık. 228 Milyon TL’de Büyükşehir olunca ilçe belediyelerimizden devrolan borçları ödedik. 2018 yılında da Muğlamıza 426 Milyon TL yatırım yapacağız. Bu Muğla’nın bugüne kadar aldığı en büyük yatırım. Muğla’da 360 Milyon yatırımla 2210 km yol çalışması, 45 Milyon yatırımla Dalaman, Ortaca, Datça, Milas, Akyaka, Menteşe, Fethiye Ölüdeniz, Yatağan Bozüyük ilçe girişleri ve meydan düzenlemelerini yaptık. 17.5 Milyon yatırımla MUSKİ hizmet binası, Büyükşehir Ek Hizmet, Makine İkmal hizmet binamızın yapımını gerçekleştirdik. Muğla genelinde otogarlarımızı yenilemeye 11 Milyon yatırımla Menteşe ilçemizde başladık. Bugüne kadar içme suyu, alt yapıya 219 Milyon TL Yatırım yaptık. MUSKİ ilr 32 susuz köy ve mevkiyi içme suyuna kavuşturduk. 759 bin 943 metre İçme suyu hattı, 190 Bin 146 metre kanalizasyon hattı yapımı gerçekleştirdik. Muğlamızın incisi Fethiye Ölüdeniz’e 21.5 Milyon yatırımla Atıksu Arıtma Tesisi yapıyoruz. Katı Atık Düzenli depolama tesisleri, hafriyat alanları, kıyılardan 6 tekne ile atık alımları hizmetlerini yapıyoruz.” dedi.

 

 


Geri Dön