19 / 04 / 2024

Muğla'daki Kurubük Koyu'nun kiralanmasından vazgeçildi!

Muğla'daki Kurubük Koyu'nun kiralanmasından vazgeçildi!

MUÇEP tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısında Kurubük Koyu’nun ihale ile özel kişilere kiralanmasından vazgeçildiği açıklandı..



Muğla'nın Datça İlçesi'ne 25 kilometre mesafede yer alan Kurubük Koyu’nun ihale ile özel kişilere kiralanmasından vazgeçildi. 


Vali Yardımcısı ve Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) Yönetim Kurulu üyesi Kamil Köten, MUÇEP tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısında ihaleden vazgeçildiğine yönelik açıklamada bulundu.

 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, MUÇEP tarafından Palamutbükü sahilinde düzenlenen bilgilendirme toplantısında yüzlerce kişi katılım gösterdi. Yoğun katılımın sağlandığı toplantıda Datça Belediyesi Meclis Üyesi ve Kent Konseyi Başkanı Hayriye Balkan ile Muğla Çevre Platformu Datça üyesi Mimar Faruk Şahin, Kurubük Koyu hakkında bilgi verdi. 

 

Kıyı kullanımına esas olan ve kıyı şeridinden 100 metre içerideki alanların, kamu kurumları dışında tahsis, satış ya da kira konusu olamayacağını söyleyen MUÇEP Datça üyesi mimar Faruk Şahin, "Bırakın başka alanları, Kurubük Koyu’nda kiralamaya hiç yetkilileri yok. Çünkü burası orman alanıdır. Datça Çevre Düzeni Planı ile koruma altındadır" dedi.

 

Şahin, konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Bu ihalede yer belli değil. Sadece ’Kurubük’ ibaresi yer alıyor. Harita, koordinat yok. Sadece 6 metrekare büfe açıklaması var. Bu büfenin nereye yapılacağı bile belli değil. Oraya kaç şezlong kurulacağından ve nelerin yapılacağına kadar bir takım özel konuların ise ihaleyi kazanan kişilerle sözleşme sırasında görüşülerek belirleneceği belirtiliyor ki, böyle bir ihale olmaz. Dolayısıyla, yaptıkları her şey yanlıştır. 

 

Bugün olduğu gibi hepsine karşı çıkarsak, 1980’lerin Bodrum’u gibi kalan bir Datça’mız olabilir. Aksi halde; Bodrum nasıl ki 30-40 yıl içinde halkın sahilleri kullanamadığı, her yere izinle ve icazetle girilebilir bir hale geldiyse, Datça da önümdeki 10 yıl içinde böyle bir duruma gelir" dedi.

 

Yapılan açıklamada, Kurubük Koyu’nun kiralama ihalesinden vazgeçilmesi kararı alkışlarla karşılandı. MUÇEP açıklamasında, koyun temizliğinin de vakıf tarafından yapılacağını bildirdi. 

 

Toplantıya katılanlar daha sonra hep birlikte Kurubük Koyu’na giderek, burada 'sevgi zinciri' oluşturdu. Vatandaşlar "Kıyılar halkındır kiralanamaz" sloganı ile sadece Kurubük Koyu’nun değil, diğer tüm kıyı ve koyların da halkın elinden alınmaması için güç birliği yapacaklarını belirtti.

 

 


Geri Dön