19 / 04 / 2024

Muhammed Iştiyye'den Batı Şeria konut inşası açıklaması!

Muhammed Iştiyye'den Batı Şeria konut inşası açıklaması!

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, İsrail’in Batı Şeria’da Yahudi yerleşimciler için 780 yeni konut inşa projesiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.



Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, ABD'de seçilmiş Başkan Joe Biden ile uluslararası topluma, İsrail’in işgal altında olan Filistin topraklarındaki Yahudi yerleşim birimlerini inşa ve genişletme faaliyetlerini durdurmak amacıyla müdahale ve “iki devletli çözümü” koruma çağrısı yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Muhammed Iştiyye, hükümetinin işgal altında olan Batı Şeria’nın Ramallah şehrinde gerçekleştirilen haftalık kabine toplantısında gerçekleştirdiği konuşmada, İsrail’in Batı Şeria’da Yahudi yerleşimciler için 780 yeni konut inşa projesine değinerek, “ABD’nin yeni yönetiminden ve seçilmiş Başkan Biden’dan bu Yahudi yerleşim birimi inşa ve genişletme saldırısını kontrol altına alması için tüm çabayı ortaya koymasını umuyoruz.” şeklinde konuştu.

Yahudi yerleşimcilerin Batı Şeria sakini Filistinlilere yönelik saldırılarını “terör” olarak niteleyen Iştiyye, Tel Aviv yönetiminin iki devletli çözümün tamamen ortadan kalkması için Yahudi yerleşimcilerin bu saldırılarını desteklediğini ve teşvik ettiğini ifade etti.

Iştiyye, Biden ile uluslararası topluma da seslenerek, “Uluslararası toplum ile yeni ABD yönetimi üzerindeki sorumluluğu ciddiye almalı ve ‘iki devletli çözüm’ projesini korumalıdır.” dedi.

İsrailli sivil toplum kuruluşu Peace Now (Barış Şimdi) da dün yaptığı açıklamada, Tel Aviv yönetiminin, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde 780 yeni konut inşasını onayladığını bildirmişti.

Muhammed Iştiyye den Batı Şeria konut inşası açıklaması!

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te 13, Batı Şeria'da 253 yasa dışı Yahudi yerleşim birimi mevcut.

Bu bölgelerde ikamet eden 650 binden fazla Yahudi yerleşimci, işgal altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zor bir hale getiriyor.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki Filistin topraklarındaki tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı olarak kabul ediliyor.

İngiltere'den İsrail'e Doğu Kudüs ve Batı Şeria'daki yeni yerleşimleri derhal durdurun çağrısı!


Geri Dön