28 / 03 / 2024

İngiltere'den İsrail'e Doğu Kudüs ve Batı Şeria'daki yeni yerleşimleri derhal durdurun çağrısı!

İngiltere'den İsrail'e Doğu Kudüs ve Batı Şeria'daki yeni yerleşimleri derhal durdurun çağrısı!

İngiltere, İsrail yönetimine Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te yeni yerleşim yerlerinin inşasının derhal durdurulması çağrısı yaptı.



İngiltere, İsrail yönetimine Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te yeni yerleşim yerlerinin inşasının derhal durdurulması için çağrı yaptı.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in yerleşim yerlerini genişletmesinin uluslararası hukuku ihlal ettiği ve iki devletli çözümün uygulanabilirliğine zarar verdiği belirtildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Batı Şeria'da bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde 780 yeni konut inşasına onay verilmesinden endişe duyulduğu belirtilen açıklamada, "Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da yeni yerleşimlerin inşa edilmesinin derhal durdurulması çağrısında bulunuyoruz." ifadeleri yer aldı.

İngiltere den İsrail e Doğu Kudüs ve Batı Şeria daki yeni yerleşimleri derhal durdurun çağrısı!

İsrailli sivil toplum kuruluşu Peace Now (Şimdi Barış) Hareketi, Tel Aviv yönetiminin, işgal altında olan Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde 780 yeni konut inşasını onayladığını açıklamıştı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Twitter hesabından 11 Ocak tarihinde yaptığı paylaşımda, "Yahuda ve Samara (Talmudik Batı Şeria) bölgelerinde 800'den fazla yeni konut inşa edileceğini" duyurmuştu.

- Yasa dışı yerleşim birimleri

İşgal altında olan Doğu Kudüs'te 13, Batı Şeria'da 253 yasa dışı Yahudi yerleşim birimi mevcut.

Bu yerlerde ikamet eden 650 binden fazla Yahudi yerleşimci, işgal altındaki Filistinliler için hayatı daha da zor duruma getiriyor.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki Filistin topraklarındaki tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

 

Almanya'dan İsrail'e 'Doğu Kudüs ve Batı Şeria'daki yeni yerleşimlerin inşasını durdurun' çağrısı!

 


Geri Dön