26 / 04 / 2024

Almanya'dan İsrail'e 'Doğu Kudüs ve Batı Şeria'daki yeni yerleşimlerin inşasını durdurun' çağrısı!

Almanya'dan İsrail'e 'Doğu Kudüs ve Batı Şeria'daki yeni yerleşimlerin inşasını durdurun' çağrısı!

Almanya, İsrail yönetimine Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki yeni yerleşim yerlerinin inşasının durdurulması çağrısı yaptı.



Almanya, İsrail yönetimine Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki yeni yerleşim yerlerinin inşasının durdurulması için çağrı yaptı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Batı Şeria'daki yerleşim yerlerini genişletmesinden son derece endişe duyulduğu belirtilerek, bunun uluslararası hukuku ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin ilgili kararlarını ihlal ettiği belirtildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, bunun, iki devletli çözümün uygulanabilirliğine de zarar verdiği belirtilen açıklamada, "Hükümet olarak Batı Şeria'da yeni yerleşim yerlerinin inşasının durdurulması ve Doğu Kudüs'teki inşaat ihale sürecinin askıya alınması çağrısında bulunuyoruz." ifadeleri yer aldı.

Yapılan açıklamada ayrıca, iki devletli bir çözümün hem İsrail'in güvenliği hem de Filistinlilerin haklarının korunması açısından Orta Doğu'daki çatışmaya en iyi çözüm olmaya devam ettiği belirtildi.

Almanya dan İsrail e Doğu Kudüs ve Batı Şeria daki yeni yerleşimlerin inşasını durdurun çağrısı!

İsrail 780 yeni konut inşasına onay vermişti


İsrailli sivil toplum kuruluşu Peace Now (Şimdi Barış) Hareketi, Tel Aviv yönetiminin, işgal altında olan Batı Şeria'da bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde 780 yeni konut inşasını onayladığını açıklamıştı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Twitter hesabından 11 Ocak tarihinde yaptığı paylaşımda, "Yahuda ve Samara (Talmudik Batı Şeria) bölgelerinde 800'den fazla yeni konut inşa edileceğini" duyurmuştu.

Yasa dışı yerleşim birimleri

İşgal altında olan Doğu Kudüs'te 13, Batı Şeria'da 253 yasa dışı Yahudi yerleşim birimi mevcut.

Bu yerlerde ikamet eden 650 binden fazla Yahudi yerleşimci, işgal altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zor duruma getiriyor.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki Filistin topraklarındaki tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

 

Mısır İsrail'in yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde 780 yeni konuta onay vermesini kınadı!


Geri Dön