26 / 04 / 2024

Muhittin Dalgıç'tan Çeşme TOKİ açıklaması!

Muhittin Dalgıç'tan Çeşme TOKİ açıklaması!

Çeşme Belediye Başkanı Dalgıç, ilçede TOKİ'nin yapmayı planladığı ve yargıya taşıdıkları toplu konut projesine İzmir Valiliği'nce "ÇED raporuna gerek yoktur" şeklinde onay verildiğini bildirerek bu kararı eleştirdi



Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ilçede  TOKİ  tarafından yapılması planlanan ve yargıya taşıdıkları toplu konut projesine,  İzmir  Valiliği'nce mahkeme kararı beklenmeden "ÇED raporuna gerek yok" kararı ile onay verildiğini belirterek, "Biz kentin geleceği için hakkımızı aramayı sürdüreceğiz" dedi. 


Dalgıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Reisdere Mahallesi'nde yüzde 500 inşaat yoğunluk artışıyla dört katlı konut projesi yapmak istediğini, buna karşı başlattıkları hukuk mücadelesine rağmen idarenin süreci devam ettirdiğini öne sürdü. 


Projeye, devam eden yargı sürecine rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayının ardından İzmir Valiliği'nin de "Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) raporuna gerek yoktur" karıyla onay verdiğini belirten Dalgıç, "Mahkeme kararı beklenmeden işlemler sürüyor. Biz kentin geleceği için hakkımızı aramayı sürdüreceğiz. Dava devam ediyor" dedi.


-"Konut projesine değil, yoğunluk artışına karşıyız"


Dalgıç, Çeşme'nin toplu konuta ihtiyacı olduğunu ve bu nedenle karşı oldukları şeyin toplu konut değil, projenin yaratacağı yoğunluk artışı olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti: 


"TOKİ'ye ya da Çeşme'de konut yapmasına karşı değiliz. Fakat biz Çeşme'de imar politikası olarak konutlara zemin artı 1 kat yükseklik ve yüzde 20 inşaat yoğunluğu uyguluyorken, yoğunluğu 6 kata yakın artırarak yüzde 120 yoğunlukla 4 katlı onlarca bina yapılması Çeşme'de betonlaşmanın önünü açacaktır. Çeşme'de betonlaşmanın önünün açılmasına müsaade etmek mümkün değil. Toplu konut yapılsın, fakat bu kenti betonlaştırmadan yapılsın." 


AA


Geri Dön