27 / 04 / 2024

Muhittin Selvitopu'ndan kentsel dönüşümde kooperatif modeline ilişkin açıklama!

Muhittin Selvitopu'ndan kentsel dönüşümde kooperatif modeline ilişkin açıklama!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde görev de bulunduğu zaman içinde kentsel dönüşüme ilişkin çalışmalarda iki yöntemi kullandıklarına dikkat çeken Selvitopu, kooperatifleşmenin henüz çok yeni bir yöntem olduğunu belirtti. Selvitopu, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.



İzmir Büyükşehir Belediyesi taarfından kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında “kooperatif modeli” hayata geçirilmişti, model kapsamında çalışmalar sürdürülüyor. 

Karabağlar Uzundere, Gaziemir Aktepe-Emrez ile Karşıyaka Örnekköy’deki kentsel dönüşüm alanları için hazırlanan konut yapı kooperatifleri ile İZBETON aracılığıyla protokole imza atılmıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketi olan İZBETON’un yetki devriyle verdiği bölgelerde kısa zamanda yapılan anlaşmalardan sonra inşaata ve satışlara başlanacağına ilişkin duyuru yapılmıştı.

Muhittin Selvitopu ndan kentsel dönüşümde kooperatif modeline ilişkin açıklama!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde uzun zaman üst düzey bürokrat görevi üstlenen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, kentsel dönüşüm kapsamında uygulanması gereken sistemle ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Büyükşehir’de bir süre kentsel dönüşüm daire başkanlığı ve genel sekreter yardımcılığı görevlerini de üstlenen Selvitopu, belediyenin gündeminde hiç kooperatifler üzerinden inşaat gerçekleştirilmesi modelinin bulunmadığının altını çizdi.


Geri Dön