20 / 04 / 2024

Muhtarlardan Maltepe projelerine tam destek!

Muhtarlardan Maltepe projelerine tam destek!

Maltepeli muhtarlar, belediyenin Cevizli’ye şehir parkı, Fındıklı Mahallesi’ne kültür merkezi, Maltepe Meydanı’ndaki trafiğin yeraltına alınması ve Beşçeşmeler’le meydanın birleştirilmesi projelerine tam destek verdi




Küçükyalı Kültür Merkezi’nde, Maltepe’deki 18 mahalle muhtarıyla bir araya gelen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, yapılan çalışmalar ve Ramazan ayı programı hakkında muhtarları bilgilendirirken, muhtarların görüş ve önerilerini dinledi.  Projeler hakkında muhtarları bilgilendiren Başkan Kılıç, 4 büyük proje için muhtarlardan onay istedi. ‘Cevizli Mahallesi’ndeki kurban kesim alanına şehir parkı yapılması’, ‘Beşçeşmeler Meydanı’nın Maltepe Merkez Meydanı ile birleştirilmesi’, ‘Fındıklı Mahallesi’ne kültür merkezi yapılması’ ve ‘Maltepe Meydanı’ndaki trafik sorununu çözecek tünel projelerini’ muhtarların onayına sunan Kılıç’a, muhtarlar da destek verdi.


PROJELERİ ANLATTI


Kamu görevlilerinin, kamunun sorunu söz konusu olduğunda ortak noktalarda buluşması gerektiğini vurgulayan Başkan Kılıç, şunları kaydetti: “Cevizli Mahallesi’nde yapılan kurbanlık kesimini bu yıldan itibaren, Büyükbakkalköy civarında boş bir araziye taşımak istiyoruz. Cevizli’deki o atıl alanı da, devasa bir şehir parkına dönüştüreceğiz. Fındıklı Mahallesi’nde ise Mustafa Zengin Ortaokulu’nun karşısındaki belediyeye ait boş arazide bölgenin ihtiyaçlarına cevap verecek bir kültür merkezi inşaa edeceğiz. O alanı otopark, günlük sportif faaliyetlerin yapılacağı spor sahaları, çok amaçlı salon, muhtarlık binası, zabıta birimi, belediye veznesi olan ve kadınlara yönelik kursların yapıldığı bir merkeze dönüştüreceğiz. Üçüncü olarak, Maltepe Merkez meydanı ile Beşçeşmeler semtimizi birleştirecek bir projemiz var. Bu noktada, meydana geçişi sağlayan alt geçidi düzenleyerek yürüyüş mesafesini kısaltacağız. Ara sokakları ışıklandırıp, esnafı da teşvik ederek ara sokakları da canlandırmak istiyoruz. Merkezden 5 dakika uzaklığı kapsayacak bir dairesel alan projemiz var.  Ayrıca Beşçeşmeler’den çıkıp sahile gitmek istediniz zaman, ciddi sıkıntılarla karşılaşıyorsunuz. O noktada da güzel bir yaya üst geçit projesi hazırlıyoruz. Bu alanla ilgili planlarımızı tamamlayıp, sizlerle birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin onayına sunacağız” dedi.


MUHTARLARDAN ONAY  


Dördüncü olarak da Maltepe Meydanı’ndaki trafiği yerin altına alarak rahatlatacak tünel projesinin de hazır olduğunu ve İBB’den onay çıkması halinde çalışmalara başlanacağını kaydeden Kılıç, bu 4 projeyi muhtarların onayına sundu. Dört projeye de oy birliği ile destek veren muhtarlar, bunların hayata geçirilme noktasında da üzerlerine düşen herşeyi yapacaklarını vurguladılar. 



Maltepe Belediyesi


Geri Dön