28 / 03 / 2024

Mükemmel Sarımsakçı'dan Dallas'a Trump Hotels!

Mükemmel Sarımsakçı'dan Dallas'a Trump Hotels!

Geçen hafta Trump Hotels’in CEO’su Eric Dangizer bu markanın “Scion” adıyla çalışacağını, 4 yıldızlı statüte hizmet vereceğini açıkladı. 17 farklı görüşme yapan Dangizer’in masaya ilk oturduğu isim ise Mükemmel Sarımsakçı.



2008 yılında ABD ekonomisini uçurumun kenarına getiren mortgage krizinden en fazla gayrimenkul fiyatları etkilendi. Bu dönemde daireler, arsalar, hatta gökdelenler vitrine ucuz fiyatlarla çıktı. Fiyatları yarı yarıya, bazen de daha fazla düşen gayrimenkuller, nakdi olanlara yeni fırsatlar oluşturdu. ABD’de Mike olarak tanınan Alterra'nın patronu Mükemmel Sarımsakçı, işte o dönemde tanınmaya başladı.


2012 yılında Dallas’ta Butler Brothers Company’nin 101 yıllık eski merkezini 30 milyon dolara alan Sarımsakçı, projeyi geliştirip 191 metrelik uzunluğa sahip bir gökdelen yapmak için kolları sıvadı. Bu yatırımla dikkati çeken Mükemmel Sarımsakçı’ya ABD'de “Turkish Trump” denmeye başlandı. Aradan kısa bir süre geçtikten sonra İstanbul’da görüştüğüm Sarımsakçı, yeni projelerini anlatırken, turizme odaklanacağını söylemişti. Aradan 4-5 yıl geçti ve Sarımsakçı, turizmdeki ilk projesini başlatmak için düğmeye bastı. Hem de rakibiyle...


Bilindiği üzere ABD’de gayrimenkul denilince akla ilk gelen isimdir ülkenin çiçeği burnunda başkanı Donald Trump. Dünya genelinde birçok ülkede proje geliştiren Başkan Trump, göreve gelir gelmez Kuzey Kore’den İran’a, Yemen’den Avusturalya’ya birçok ülkenin politikasında ilk sıraya geldi. Tepkiler üzerine tepkiler alan Trump, siyasetten sonra ekonomide de ses getirecek politikalar geliştirmeye devam ediyor.


Aslında göreve gelmeden sahip olduğu 400 şirketinden istifa etti ama aile Trump markasına yatırımlarını sürdürüyor. İşte Başkan Trump ile Turkish Trump’ı da buluşturan işte bu yeni yatırımı...


6 katlı, 220 odalı olacak


Turizmde Trump Hotels markasını ABD’de yaymak için yeni bir marka yaratıldı. Geçen hafta Trump Hotels’in CEO’su Eric Dangizer bu markanın “Scion” adıyla çalışacağını, 4 yıldızlı statüte hizmet vereceğini açıkladı. 17 farklı görüşme yapan Dangizer’in masaya ilk oturduğu isim ise Mükemmel Sarımsakçı. Yani Turkish Trump.


Dallas’a yapılması planlanan Scion, Trump Hotels’in ilk konsepti olacak. Scion Dallas adıyla anılacak otelin yatırımcısı ve geliştirisi olan Mükemmel Sarımsakçı, “220 odalı bir proje geliştiriyoruz” diyor. 6 kattan oluşacak otelde fiyatlar ise 200-300 dolar civarında seyredecek.


Proje bedeli 50 milyon dolar


Dallas Belediye Binası’na yürüme mesafesindeki otel, St. Paul caddesinde yer alacak. Sarımsakçı, otelin 50 milyon dolara mal olacağını ve 2019’un ilk çeyreğinde hizmete gireceğini belirtiyor. ABD basınında geniş yankı bulan bu yatırım için Sarımsakçı, 0.4 hektarlık alana planlanan projede 8-10 bin metrekarelik alanda lüks mağazalar olacağını, Scion için de ön mutabakat anlaşmasının imzalandığını kaydediyor.


Trump Hotels yönetimi, bu çalışma hakkında yorum yapmaktan kaçınırken, ABD basınına konuşan “Trump Organisation” tarafından görevlendirilen Cumhuriyetçi avukat Bobby Burchfield, “Birkaç ay önce Mükemmel Sarımsakçı ile görüşmeler yaptık” diyerek etik incelemenin sürdüğünü, anlaşmanın kesin imzasının henüz tamamlanıp atılmadığını ifade ediyor.


Dünya


Geri Dön