28 / 03 / 2024

Mükemmel Sarımsakçı'dan ABD'de 230 milyon dolarlık yeni gökdelen projesi!

 Mükemmel Sarımsakçı'dan ABD'de 230 milyon dolarlık yeni gökdelen projesi!

Mükemmel Sarımsakçı’nın kurucusu ve CEO'su olduğu Alterra Worldwide, Amerika’nın San Jose şehrindeki tarihi Woolworth binasının yerine yapılacak yeni projesi için yapı ruhsatını aldı.



İnşaatına Haziran 2019’da başlanacak 24 katlı projenin büyüklüğü 230 milyon dolar olarak belirlendi. Toplam 55,000 mt2, 374 daireli bu gökdelen projesinin en büyük özelliği yapımında rekor seviyede Türk ürünü kullanılacak olması. 

Arçelik, Beko, Şişe Cam, Linea Decor gibi markaların yanı sıra projenin inşaat demirinden çimentosuna kadar tüm malzemeleri Türkiye’den getirtilecek. İnşaatın yapılacağı San Jose Downtown bölgesi, son dönemde dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinin, yeni şirket merkezlerini taşıdıkları bölge olması açısından önem taşıyor.

Mükemmel Sarımsakçı’nın kurucusu olduğu Alterra Worldwide Şirketi, ABD’nin California eyaletinde yer alan San Jose’de 230 milyon dolarlık inşaat projesine başlıyor. Sarımsakçı’nın  Tower 27  adlı gökdelen projesinin hemen yanına 1,000,000 mt2’lik bir alanda kurulacak olan Google’ın yeni şirket merkezi “Googleville” yapılıyor. Yine aynı bölgede Adobe, Facebook ve Amazon da ofis inşaatı yapmaya hazırlanırken,  Apple da yaklaşık 500,000 mt2’lik dünyadaki 2. büyük kampüsü için San Jose’yi seçti. Alterra, San Jose California’da  10 yılda toplam 1,000,000 mt2 rezidans ve otel karma projesini hayata geçirmeyi hedefliyor.

 Mükemmel Sarımsakçı dan ABD de 230 milyon dolarlık yeni gökdelen projesi!

Sarımsakçı, 24 katlı inşaatta büyük ölçüde Türkiye’de üretilmiş malzeme kullanarak ülkesi için artı değer yaratma misyonuyla hareket ediyor. Alterra daha önce de Dallas şehrinde bitirdiği inşaatlarda yine çeşitli Türk markalarını kullanmıştı.  Alterra ilk defa San Jose’deki  Tower 27 projesinde Türk malı demir, çimento ve cam malzemeleri de kullanıyor olacak. 

Mükemmel Sarımsakçı, yeni gökdelen projesiyle ilgili yaptığı açıklamada şunları dile getirdi;  “İnşaata Haziran ayında başlamayı planlıyoruz. 55 bin metrekarelik proje tamamlandığında ortaya 374 daireli modern bir bina çıkacak. Bu projenin bence en önemli yönüyse, Amerika’da yapılan bir inşatta en fazla Türk ürünü kullanma rekoruna aday olması. Beyaz eşyaları Arçelik ve Beko’dan, mobilyaları Fatih Kıral ve Koleksiyon’dan, dış cephesini Şişecam’dan, mutfakları da Lineadecor’dan temin edeceğiz. Projenin inşaat demirlerini ve çimentosunu dahi Türk üreticilerden alacağız. Böylece San Jose’de bir bina inşa ederken, bir taraftan da ülkemiz için de artı değer yaratmış olacağız. Amerika’da yapımında Türk ürünlerinin bu kadar çok kullanıldığı başka bir bina bulunmuyor.”

 Mükemmel Sarımsakçı dan ABD de 230 milyon dolarlık yeni gökdelen projesi!

http://www.alterraworldwide.com
 


Geri Dön