19 / 04 / 2024

​​​​​​​Murat Helvacı kimdir?

​​​​​​​Murat Helvacı kimdir?

Özkaradenizliler1 İnşaat Elektronik Gıda Tekstil Kimya Nakliyat Ticaret Limited Şirketi'nin kurucusu Murat Helvacı kimdir? Murat Helvacı daha önce hangi görevlerde bulunmuştur?



Murat Helvacı kimdir?
Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümünde alan Murat Helvacı, is yaşamına 2003 yılında Danone Türkiye’ saha satış süpervizörü olarak başladı. 2011 yılına kadar satış departmanı içerisinde farklı roller üstlenerek saha satış, modern kanal, ticari pazarlama ve satış geliştirme alanlarında kariyerini sürdürdü. 2011 yılında Vodafone Türkiye’ye geçerek sırasıyla ticari pazarlama müdürlüğü, bölgeler kıdemli satış müdürlüğü,  kıdemli ticari pazarlama ve perakende mükemmeliyeti müdürlüğü görevlerini üstlenen Murat Helvacı, son olarak şirketin dijital transformasyonu çerçevesinde agile dijital satış kanalları ve e-ticaret kanallarının oluşturulmasına liderlik etti.

2018 yılı başında Şişecam bünyesine katılarak Paşabahçe Türkiye satış direktörlüğü görevini üstlendi. Bu kapsamda şirketin Türkiye’deki geleneksel kanal, ulusal zincirler ve katlı mağazalar operasyonlarını yönetti.

Kasım 2019 itibariyle Eczacıbaşı ailesine katılan Murat Helvacı, Eczacıbaşı Yapı Grubu’nda Türkiye, Rusya ve Uluslararası Pazarlardan sorumlu Satış Direktörlüğü görevini üstlenmiştir.


Geri Dön