23 / 04 / 2024

Murat Kurum: TOKİ çok güzel işler yapıyor!

Murat Kurum: TOKİ çok güzel işler yapıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 250 bin konut üretim projesinin ilk ayağı olan 50 bin yeni sosyal konutun etaplar hâlinde yapılacağını belirterek, TOKİ'nin ülkeye ve vatandaşlara değer katan projeler hayata geçirmeye devam edeceğini söyledi...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve  TOKİ  Başkanı Ömer Bulut, idare çalışanlarıyla bir araya geldi. Bakan Kurum, TOKİ'nin tüm şehirlerde çok önemli projelere imza attığını belirterek, "TOKİ, Türkiye'nin her yerinde çok güzel işler yapıyor ve yapmaya devam edecek" diye konuştu.

TOKİ Dergi'de yer alan habere göre; İdarenin sosyal konuttan eğitim kurumla-rına, spor tesislerinden hastanelere tüm yaşam alanlarında büyük üretimler yaptığını vurgulayan Kurum, ülkeye, şehirlere ve vatandaşlara değer katan projelerle 17 yıl önce başlatılan Planlı Kentleşme ve Konut Üretimi Seferberliğinin devam ettiğini dile getirdi.

7 BİN 179 KONUT YAPIM SÜRECİNDE

2023 yılına kadar en az 250 bin sosyal konut üretimini hedeflediklerini söyleyen Kurum, bunun ilk adımının 50 bin konutu kapsayan üretim hamlesi olduğunu belirtti. "Hem kentsel dönüşüm hem depremle alakalı riskli binaların dönüşümü ile alt gelir grubu vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltecek projeler büyük önem arz ediyor" diyen Kurum, 67 ilde gerçekleşecek projelerin etaplar hâlinde yapılacağını vurguladı. Bakan Kurum, ihalesi yapılan ve ihale sürecinde olan toplam 7 bin 179 konutun yapım sürecinin de başladığını kaydetti.

İSTANBUL'DA DÖNÜŞÜM

Kurum, TOKİ ve iller Bankası Genel Müdürlüğü ile kentsel dönüşüm sürecinde aktif rol alacaklarını belirterek, dönüşüm projelerinin hazırlanacak Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi'ne uygun olacağına dikkat çekti. "5 yıllık süreçte 1,5 milyon konutun dönüşümünü gerçekleştirmiş olacağız" diyen Kurum, kentsel dönüşümün İstanbul açısından çok önemli olduğunu ifade etti. Kartal ve Kâğıthane'de yıkılan binaların yıl sonuna kadar teslim edileceğini söyleyen Kurum, Kâğıthane'de 40 dönümlük alanda tüm riskli binaların dönüşüm kapsamına alınacağını belirtti.

HEYELAN MAĞDURLARINA GÜVENLİ KONUTLAR

Ordu Aybastı'da Şubat'ta meydana gelen ve artçı etkileri devam eden heyelan sürecinde can kaybını önleyen ciddi tedbirler aldıklarını aktaran Bakan Kurum, evsiz kalan vatandaşlar için gereken çalışmaların yapılacağını belirtti. Kurum, "Afete maruz alanla alakalı tespitlerin yapılmasına müteakip vatandaşlarımızı mağdur etmeyecek şekilde konutların inşasına en kısa sürede başlamış olacağız. Acil alanlardan başlamak suretiyle kentsel dönüşüm sürecini hızlı bir şekilde yapacağız" dedi.

ADANA'DA KENTSEL DÖNÜŞÜM ÖDEMESİ

Bakan Murat Kurum,  Adana  Yüreğir'de çarpık yapılaşmanın olduğu Sinanpaşa Mahallesinde kentsel dönüşüm çalışmalarında uzlaşma sağlanan hak sahiplerine 8 milyon 462 bin TL'lik ödeme yapılacağını belirterek, projeyle Seyhan Nehri'nin hemen kıyısındaki bölgenin cazibe merkezi hâline getirileceğini kaydetti.

Zonguldak’ta kentsel dönüşüm seferberliğini başlatacaklarını ifade eden Bakan Kurum, bir dönem kömür yıkama alanı olarak kullanılan bölgenin 13 yıldır atıl olduğunu belirterek, "Türkiye Taş Kömürü Genel Müdürlüğü bünyesindeki 63 bin metrekarelik lavuar alanını Milli Emlak Genel Müdürlüğümüz bünyesinde takas yapmak suretiyle Zonguldak'a kazandıracağız" diye konuştu.

Zonguldak'ta toplamda 500 bin metrekarelik alana yeni bir kent merkezi tasarlayacaklarını vurgulayan Kurum, saha uygulamalarının master plan çerçevesinde TOKİ bünyesinde yapılacağını aktardı.

Bakan Kurum, TOKİ Başkanı Ömer Bulut'un da katıldığı bir program kapsamında Zonguldak'ta Balkaya mevkisinde TOKİ tarafından yapılacak millet bahçesi proje alanını, gezi yolu olarak planlanan Liman Caddesi'ni ve Karakum'da inşa edilecek caminin proje alanını gezdi. Kurum, Zonguldak'a 234 milyon TL yatırım kapsamında sosyal tesisler ve 3 bin 500 konut yapıldığını, 50 bin konut projesi kapsamında 300 yeni konutun daha inşa edileceğini söyleyerek, "Daha güzel Zonguldak, daha güzel şehirler ve ilçeler için var gücümüzle çalışacağız" dedi.

TOKİ'den 2 bin 956 konut geliyor! Müjde!

'Türkiye'de ev sahibi olmayan kimse kalmasın' talimatı!

TOKİ bu yıl 15 bin 220 kişiyi ev sahibi yaptı!


Geri Dön