26 / 04 / 2024

'Türkiye'de ev sahibi olmayan kimse kalmasın' talimatı!

'Türkiye'de ev sahibi olmayan kimse kalmasın' talimatı!

Toplu Konut idaresi Başkanı Ömer Bulut, TOKİ Dergi’nin bu ay yayımlanan sayısında 50 bin sosyal konutun kura çekimi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu...



Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın koordinasyonunda başlattığımız 50 bin yeni sosyal konut hamlesi 636 bin 787 ön taleple vatandaşlarımızın yoğun ilgisiyle karşılaşmıştı. 67 şehirde 140 projeyle hayata geçireceğimiz yeni konutlarımızın hak sahiplerinin belirleneceği kuralar başladı. 80 proje için belirlediğimiz takvim kapsamında Anadolu'nun farklı şehirlerindeki kuralara Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında da devam edeceğiz.

50 bin yeni sosyal konut projesi kapsamında Konya Ardıçlı, Beyşehir, Yunak ve Karapınar ilçelerindeki toplam bin 353 konutun hak sahiplerinin belirlendiği kura töreninde vatandaşlarımızın sevinç ve heyecanına Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ile birlikte ortak olduk.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bu ülkede ev sahibi olmayan hiçbir vatandaşımız kalmasın" talimatından hareketle düşük taksitli ve uzun vadeli ödeme imkânlarının sunulduğu 50 bin konutumuzla dar gelirli vatandaşlarımız ve özel kontenjan ayırdığımız şehit aileleri, gaziler, emekli ve engelli bireyler de ev sahibi olabilecek.

Yatay ve yerel mimariyi ön plana çıkaran, dayanışmayı ve komşuluğu teşvik eden mahalle kültürünü yaşatan, doğal afetlere dayanıklı ve sosyal donatılarla güçlendirilmiş, sürdürülebilir şehirciliğin özgün örnekleri arasında yer alan yeni yerleşimler kurmanın memnuniyeti içindeyiz. Bu yıl Anadolu'dan ve büyük şehirlerimizden gelen talepler doğrultusunda konut sahibi olamamış vatandaşlarımız için sosyal konut projelerini de hızla hayata geçireceğiz.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın 5 yıllık süreçte 1,5 milyon konutun dönüşümü hedefine, kentsel dönüşümde sahadaki en büyük kuruluş olmamızın verdiği sorumluluk ve birikimle üzerimize düşen katkıyı sağlayacağız. Kartal ve Kâğıthane'de yıkılan binaların inşaatına başladık, yıl sonuna kadar konutları teslim etmeyi hedefliyoruz. Adana'nın Yüreğir ilçesinde Sinanpaşa Mahallesinde başlattığımız kentsel dönüşüm projesiyle çarpık yapılaşmanın olduğu bölgeyi cazibe merkezi hâline getireceğiz.

İstanbul Büyük Çamlıca Camisi ve  Ankara  Kuzey Yıldızı Camisi ve Külliyesi’nin resmi açılışları Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından, dayanışma, kardeşlik ve yardımlaşma duygularının güçlendiği Ramazan ayında gerçekleştirildi. Hayırlara vesile olmasını temenni ederim.

Bu vesileyle milletimizin ve tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı'nı sağlık, birlik, bereket ve huzur dileklerimle kutlarım.

Ömer BULUT
Toplu Konut idaresi Başkanı

 

TOKİ bu yıl 15 bin 220 kişiyi ev sahibi yaptı!

TOKİ'den 1.697 yeni konut geliyor!

TOKİ'den yüzde 10 peşinatla konut ve iş yeri fırsatı!

TOKİ İstanbul 2019 kura çekilişleri ne zaman? 

TOKİ'nin 7 bin 179 konutunun yapım süreci başladı!


Geri Dön