18 / 04 / 2024

Murat Kurum'dan bisiklet yolu açıklaması!

Murat Kurum'dan bisiklet yolu açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya Olimpik Veledrom tesisinin temel atma töreninde yaptığı açıklamada, Projelerimiz tamamlandığında Edirne'den bisikletine binen vatandaşımız Hakkari'ye, Sinop'tan binen vatandaşımız Hatay'a kadar kesintisiz olarak yollardan gidebilecekler" dedi.



Konya Olimpik Veledrom tesisinin temel atma töreni Gençlik Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından Konya'da atılıyor.

Türk bisiklet sporunun hayallerinden biri olan olimpik veledrom tesisinin temel atma töreni, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun katılımıyla düzenlendi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Projelerimiz tamamlandığında Edirne'den bisikletine binen vatandaşımız Hakkari'ye, Sinop'tan binen vatandaşımız Hatay'a kadar kesintisiz olarak yollardan gidebilecekler" diye konuştu.

Murat Kurum dan bisiklet yolu açıklaması!

Törenin açılışında ilk sözü Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay aldı. Başkan Altay, "Bugün Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun startını verdik. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum. Konya'mız içinde çok önemli bir tanıtım olacaktır.  Bu şehir Selçuklu medeniyetine 200 yıl başkentlik yapmış bir şehir. Bugün bu payitaht şehirde bizlerde önemli işler yürütüyoruz. Konya birçok alanda öne çıkan bir şehir. Konya, tarım, sanayi ve turizm şehri ama bugünlerde üzerinde çalıştığımız bir konu var o da Konya'nın bir bisiklet şehri olması. Çünkü Konya bisiklette de Türkiye'de çok önder ve öncü bir şehir. 550 kilometreyi bulan bisiklet yolları, bisiklet parkları, bisiklet tramvayı ve son olarak Çevre Şehircilik Bakanlığımız ile bisiklet master planı ile birlikte Türkiye'de bisikletin en başta gelen şehirlerden birinin Konya olduğunu ifade edebiliriz. Bugün Türkiye'nin ilk olimpik veledromunun temel atma törenindeyiz. Bu tesis olimpik yarışların Konya'da yapılmasına imkân sağlayacak. Bisiklet şehrimizi taçlandırılmış olacak" şeklinde konuştu.

Açılışta konuşan Bakan Kurum, "Konya’mızın yarınlarına damga vuracak, Bisikletin Başkenti Konya’mızı uluslararası yarışların merkezi yapacak olan, Türkiye’nin ilk olimpik veledromu olma özelliğine sahip Konya Veledromu için “Bismillah!” diyoruz. Meram Karahüyük’te, 17.600 metrekarelik inşa alanına sahip bu dev tesisimiz, 2275 seyirci kapasitesine sahip olacak. Konya Veledromu, 250 metre pist uzunluğuyla, inşallah Konya’mızı dünyada bisikletin merkezi haline getirecek. Şu anda inşa süreci yüzde 25 seviyesinde. Eylül ayının sonu itibariyle tamamlanıp hizmete alınacak ve Türkiye, ilk kapalı Veledromu’na kavuşacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı’mız tarafından, yaklaşık 100 milyon lira yatırım bedeliyle, Dünya bisiklet sporuna, Konya’mızın şehirciliğine ve turizmine katkı sunacak bu tesis için Sayın Bakanımıza, Konyalı hemşerilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Konya Veledromu; Konya’mız için, ülkemiz, milletimiz ve genç sporcularımız için hayırlı uğurlu olsun." açıklamasında bulundu.

Gölbaşı Belediyesi'nden Seğmenler Mahallesi'ne yeni bisiklet yolu!


Geri Dön