19 / 04 / 2024

Murat Kurum'dan Gölbaşı'na 500 yeni konut müjdesi!

Murat Kurum'dan Gölbaşı'na 500 yeni konut müjdesi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Gerder Mahallesi'nde 2 milyon 300 bin metrekarelik alanda çalışmalarımızı tamamladık. 2 bin konutluk bir projeyi başlattık ve ilk etapta yapacağımız 500 konutun projelerini ocakta hazırlayacağız" dedi.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, AK Parti Gölbaşı İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'nda önemli açıklamalar yaptı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bakan Murat Kurum,  Ankara  projeleriyle ilgili de önemli açıklamalar yaptı.

Murat Kurum dan Gölbaşı na 500 yeni konut müjdesi!

- "2023 yılına kadar hemşehrilerimizi yeni yuvalarına kavuşturacağız"

Bakan Murat Kurum, başkent Ankara'yı şehirciliğin ana ekseni şeklinde gördüklerini ve bugün kentin toplam 25 ilçesinde çalışmaları sürdürdüklerini kaydetti.

Ankara Gölbaşı'nda yaşayan vatandaşlara müjde vereceğini dile getiren Bakan Murat Kurum, şunları söyledi:
"Vatandaşlarımızın yerleşim alanında sosyal konut talebi var. Biz de Gerder Mahallesi'nde 2 milyon 300 bin metrekarelik alanda çalışmalarımızı tamamladık. 2 bin konutluk bir projeyi başlattık ve ilk etapta yapacağımız 500 konutun projelerini ocakta hazırlayacağız, hızlı şekilde ihaleye çıkacağız. Bu projeler istiyoruz ki zemin artı 2-3 katı geçmesin, yatay mimariye uygun, özümüzü, kültürümüzü yansıtacak projeler olsun ve içinde her türlü sosyal donatısıyla, yeşil alanlarıyla inşallah bu projeleri de inşa edeceğiz ve 2023'e kadar kardeşlerimizi, hemşehrilerimizi yeni yuvalarına kavuşturacağız."

Murat Kurum dan Gölbaşı na 500 yeni konut müjdesi!

Bakan Kurum, Büyük Gölbaşı Meydan Projesi'nin ilk etabının da 2022 yılında başlayacağını dile getirerek, "İLBAK Genel Müdürlüğümüz eliyle 50 milyon lira finansman desteğini ilçemize veriyoruz ve bu projenin ilk etabını başlatıyoruz. 5 milyon lira yatırım bedelli, şehir merkezinde Gölbaşı'nın iki yakasını bağlayan şehir merkezimizdeki binaların cephelerinin iyileştirileceği bir sokak sağlıklaştırma, güzelleştirme projesi yapacağız." diye konuştu.


Geri Dön